Максакова перетворилась на козачку-брюнетку на сцені та розповіла про нове життя

Максакова перетворилась на козачку-брюнетку на сцені та розповіла про нове життя

Вдова Вороненкова дебютує у Національній опері України і вперше заспіває українською.

У неділю, 15 квітня, російська оперна співачка Марія Максакова дебютує на сцені Національної опери України. Вона зіграє Оксану у спектаклі "Запорожець за Дунаєм". А сьогодні ексклюзивно для ТСН Марія показала останні приготування та поділилась нюансами підготовки.

Співачка каже, що готувалась до ролі близько півроку, адже окрім вивчення партій мала ще позбутись російського акценту. Роль називає своїм новим творчим життям, адже завдяки роботі з легендарною оперною співачкою Марією Стефюк зазвучала по-новому.

"Вона переробила весь мій голос в кращу сторону. З тих пір, як я займаюся з Марією Юріївною, я вже дебютувала в партії Дездемони в Харківській опері. І взагалі я перейшла просто в інший регістр, тепер співаю інші партії. Взагалі, нове життя почалося", - ділиться Максакова.

Максакова готується до дебюту на сцені Національної опери. Ексклюзив ТСН

Максакова готується до дебюту на сцені Національної опери. Ексклюзив ТСН

Стати запрошеною зіркою у столичній опері Марію запросили ще рік тому, однак перший спектакль, в якому вона мала брати участь, не відбувся. Цього разу дебют співпадає з днем народження сина від вбитого у Києві російського політика Дениса Вороненкова – Іванку виповниться два роки. За свою безпеку оперна діва не боїться.

"Я не думаю про це. І думаю, що в Київській опері досить безпечно все. Мені здається, в моїй ситуації, Україна - це країна, яка неймовірно співчуває. Я навпаки відчуваю бажання всіх мені допомогти, всіляко. Величезне тепло і навпаки, мені хочеться вистрибнути з себе і зробити ще більше, ніж я можу", - каже співачка.

На репетицію Максакова вдягла свій сценічний костюм – козачки Оксани. Каже, спеціально для ролі пошила собі червоні черевички в київського майстра. А ще перетворилась на брюнетку, хоча, каже, їй це не властиво.

"Брюнеткою мені доводилося бути раніше. Я вважаю, правда, що блондинкою я маю більш переконливий вигляд, але саме такий хрестоматійний образ, тож я буду брюнеткою", - зізнається Максакова.

У планах співачки – відвідати Чернівці, звідки пішов її рід і де рідний дід вигадав псевдонім, який і став прізвищем Марії.

"У мене дідусь народився на Буковині, який створив мою бабусю, як Пігмаліон Галатею, - Макс Шварц, він придумав зі свого імені псевдонім творчий і став Максиміліаном Максаковим. Так що сім'я в Україні - це дуже важливі і далеко не загальні слова. Весь наш рід, вся династія та прізвище - зобов'язані Західній Україні взагалі своїм існуванням. Я планую поїхати до Чернівців. Наступного року в березні плануються заходи на 150-річчя з дня народження Максиміліана Карловича Максакова", - поділилась планами зірка.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація