Мала наколядувати гроші на прожиття: у Бердичеві п'яна мати не хотіла віддавати доньку соцслужбам

Мала наколядувати гроші на прожиття: у Бердичеві п'яна мати не хотіла віддавати доньку соцслужбам

Фото: unsplash.com

Служба у справах дітей готує позов до суду щодо позбавлення батьківських прав жінки, яка не дбала про дочку.

У Бердичеві Житомирської області у жінки відібрали 9-річну доньку. Напередодні Щедрого вечора працівники соцслужб навідалися до місцевої жительки, яка перебувала у них на контролі.

 Про це повідомляє видання РІО Бердичів.

Учора,13 січня, під час рейду працівники соціальної служби наприкінці робочого дня відвідали родину, яка перебувала у на обліку служби у справах дітей. Побачене шокувало учасників рейду. На момент візиту у помешканні перебувала п'яна матір дитини, її співмешканець та кілька сторонніх чоловіків. Вони розпивали алкоголь. В оселі панував безлад, а з продуктів харчування були лише батон, олія та незакінчена пляшка спиртного.

9-річна дівчинка була у занедбаному стані. Матір дитини відмовлялася віддавати її через те, що "має бути Щедрий вечір, Старий Новий рік і дитина ходитиме щедрувати та посівати, заробляючи таким чином гроші".

Не зважаючі на такі "плани" жінки, дитину вилучили з родини, та відправили до Бердичівської районної лікарні. Там встановили, що дівчинка вже перехворіла на коронавірус.

Її направлять в Житомирський обласний центр для тимчасового перебування дітей, поки служба у справах дітей готуватиме позовну заяву до суду про позбавлення жінки батьківських прав.

За словами працівників служби у справах дітей, матір дівчинки є матір’ю-одиначкою, в полі зору відповідних служб перебуває давно. Шанс для виправлення, який їй надавався, вона не використала.

Нагадаємо, що поліцейські розшукали 6-річну Аліну, яка разом зі своєю тіткою та її співмешканцем кілька днів тому поїхала з Ніжина до Києва, і після цього дорослі перестали виходити на зв'язок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація