Маленька українка проти волі стала обличчям російського конкурсу краси

Маленька українка проти волі стала обличчям російського конкурсу краси

Фото: ТСН

Фотографію 10-річної вінничанки банально вкрали в інтернеті.

У Вінниці набирає обертів скандал із вкраденою світлиною вродливої вінничанки "Міні-міс світу" Дарини Журбенко. Обличчя цієї дитини використали організатори кастингу на дитячий конкурс міні-міс Росії та на афішах дійства, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дарина виграла конкурс у рідному місті, потім у країні, а згодом і світі. "Оцінюється не тільки зовнішня краса, а ще й талант. Я займаюся художньою гімнастикою з 4 років, англійська мова. Від того, що я багато працюю, я отримую задоволення", - твердить маленька, фото якої використовує в своїй рекламі російська агенція.

Росіяни вкрали фото вінничанки для розміщення на афішах всеросійського конкурсу краси

Росіяни вкрали фото вінничанки для розміщення на афішах всеросійського конкурсу краси

Першою це помітила організатор вінницького конкурсу краси. "Мене неймовірно обурило, коли я побачила, що нашу красуню, титуловану, відому вже на увесь світ вінничанку, незаконно використовує країна-агресор", - каже засновниця конкурсів міні-міс та міні-модель Вінниці Лілія Поліщук. Здивована мама дівчинки Ольга Журбенко. "Це російська модельна агенція, яка хоче проводити якісь конкурси, і Даша є обличчям цього конкурсу. Ніяких договорів ми ні з одним агентством не підписували", - твердить вона.

Батьки впевнені, що росіяни усвідомлювали, що крадуть світлину, бо ж вдалися до фотошопу. "Ось на цьому фото чітко видно, що на фотографії немає напису "маленька" і англійськими літерами вже написано "міні". А ось фотографія оригінальна, де написано "маленька" українською мовою і "міні-міс Вінниця". Невже у них немає своїх дівчат", - дивується батько Дарини Олег Журбенко.

Батьки писали і телефонували організаторам конкурсу та в модельну агенцію, однак там переадресовували дзвінки та уникали відповіді на питання, на яких підставах використано фото. Юристи радять позиватися до суду. "Будь-яку фотографію, навіть розміщену в мережі, брати неможна, користуватися нею неможна. В даному випадку, звісно, має місце порушення – фотографія і отримана незаконним шляхом, і було здійснено її коригування", - розповіла правознавець Аліна Марцинковська. Однак оскільки відповідач знаходиться в Росії, то й звертатися треба в тамтешній суд, а в його справедливість батьки маленької красуні не вірять. 

Кореспондент ТСН Анна Тітовська 

Повʼязані теми:

Наступна публікація