Маленька українка з відомого на весь світ фото пішла до першого класу

Маленька українка з відомого на весь світ фото пішла до першого класу

Донька загиблого героя розпочала шкільне навчання.

Світлина, на якій синьока маленька україночка стискає у кулачку нагороду свого загиблого тата, стала символом сирітства у російсько-українській війні. Відтоді минуло чотири роки і донька загиблого кропивницького прикордонника Андрія Матвієнка пішла до школи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для Саші Матвієнко і 30 їі однокласників почався навчальний рік. Лінійка в новій українській школі тривала недовгі 15 хвилин і ще не зморені сонцем першачки дружньо віддзеленькують перший дзвоник. Тато Сашулі – Андрій Матвієнко – пішов у військо добровольцем і загинув в серпні 2014 року. Він вивозив поранених з прикордонного пункту пропуску "Успенка". Коли боєць вкотре проривався до кордону за товаришами, його автомобіль підірвався на фугасі. Одну з татових посмертних нагород вручили його єдиній донечці – Саші.

Донька загиблого прикордонника стала відомою завдяки фото, на якій отримує нагороду батька

Донька загиблого прикордонника стала відомою завдяки фото, на якій отримує нагороду батька

Світлина кропивницького фотографа Олександра Козловського, на якій дитина стискає медаль у руці, облетіла весь світ. "В неї дуже такі гарні, небесні очі. Не будучи на війні, на передовій, можна зняти фотографію, яка як ні що інше передає війну, стан горя, яке приносить війна", - розповів автор світлини. Мільйони перепостів, тисячі дзвінків, слова підтримки та співчуття – маленька донька загиблого героя розтопила серця своїм поглядом.

Минуло чотири роки і ось Сашуля вже йде до школи, міцно тримаючись за руку мами. "Дуже подобається їй навчатися. Вона в садочок коли збирається, збиралася вже, завжди з собою книжки бере, олівці, щось малює, пише. Іграшки вже не брала останнім часом", - каже Ірина Матвієнко. У класі дівчинці дозволили посидіти за вчительским столом. "Дуже хвилювалася, цілу ніч майже не спала, але щаслива, що я вже мама першокласниці, ніби починається якійсь новий виток нашого життя", - зізналася мама.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація