Малюють Путіна і співають гімн РФ: прокурорка розповіла, як російські окупанти в Криму намагаються "ламати" дітей

Малюють Путіна і співають гімн РФ: прокурорка розповіла, як російські окупанти в Криму намагаються "ламати" дітей

Ілюстрація / Фото: Associated Press

За пропаганду і примус до служби в армії є окрема справа.

В анексованому Росією Криму на уроках у школі дітей змушують співати російський гімн, малювати портрети Володимира Путіна. Пропускати подібні заняття окупанти забороняють.

Про це розповіла прокурорка Криму та Севастополя Ольга Пирогова в інтерв’ю "Громадському радіо".

З її слів, після окупації півострова РФ окремо працює над питанням мілітаризації освіти, спорту і культури. І примус окупантів до уроків "патріотичного виховання" є однією з причин вимушеного переїзду українців із півострова. 

"Дитина у Криму не може не відвідувати уроки з патріотичного виховання. Їх змушують і гімни співати на початку уроку, давати присягу, наприклад, в юнармії. У нас були випадки, коли свідки нам повідомляли, що саме цей примус дитини співати гімн, малювати Путіна – став однією з причин, чому вони покинули кримський півострів і перемістилися на неокуповану територію", — заявила Ольга Пирогова.

Також вона розповіла, що окупанти спеціально агітують дітей до служби в армії, щоб таким чином легалізувати в їхній свідомості окупацію півострова, щоб вони ідентифікували себе як нібито громадяни Росії. Водночас за здійснення пропаганди і примус служби в армії країни-окупанта серед дітей є окреме кримінальне провадження.

"Пропаганда служби в армії серед дітей, на нашу думку, становить особливу загрозу, оскільки через воєнізоване виховання у свідомості дітей відбувається легалізація окупації кримського півострову. Окрім того, діти починають себе ідентифікувати як громадяни Росії, і РФ цим нав’язує потім у подальшому службу у своїй армії, тобто в армії країни-окупанта", — пояснила Пирогова.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра внутрішніх справ Еміне Джапарова заявила, що Росія майже втрічі збільшила свою військову присутність у незаконно анексованому Криму за час окупації і продовжує політику колонізації півострова. Кремль намагається витіснити українців з півострова, використовуючи репресії.  

У МЗС висловили протест нелегітимним місцевим виборам у Криму

У МЗС висловили протест нелегітимним місцевим виборам у Криму

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація