Мама посадила на ланцюги двох дітей, які хотіли провідати батька і бабусю на Прикарпатті

Мама посадила на ланцюги двох дітей, які хотіли провідати батька і бабусю на Прикарпатті

Пережиті тортури призвели до того, що малеча спробувала втекти з рідного дому.

На Прикарпатті брат і сестричка п’ять годин просиділи прикутими, поки їхня мати була на роботі. Вона ув’язнила їх у різних кімнатах, але дітям усе ж вдалося вирватись на волю – до бабусі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

12-річну доньку мати роздягла та прикувала ланцюгом до батареї у спальні, а на рік молодшого сина посадила на ланцюг у ванній. Діти примудрилися визволитися та побігли до бабусі, що живе неподалік. Приголомшена жінка від камери ховається, проте все розповідає. "Просто на ковдрі поклала їй миску супу з сухариками і відро пописяти. А онука прив’язала ланцюгом за кран – він примудрився сховати гаєчний ключ під ванною, і коли мама пішла, він відкрутив кран, себе звільнив, пішов до Алінки, ножем відламав, потім ще рубав сокирою, бо в Алінки ланцюг був довгий", - розповіла бабуся.

На Прикарпатті мати регулярно садила своїх дітей на ланцюги та покидала будинок

На Прикарпатті мати регулярно садила своїх дітей на ланцюги та покидала будинок

Ланцюги на шиях онуків вона помітила не одразу – діти їх заховали під одягом. Коли їх викрили, то сказали, що так гралися з сусідським хлопчиком. Приголомшена бабуся повірила, адже досі онуки жодного разу на матір не скаржилися. "Боялися нам сказати, бо мама пригрозила, що спалить нам хату. Ви розумієте, в якому стані діти?!", - каже бабуся. Дідусь зняв з онуків ланцюги, і вони начебто пішли додому, але серед ночі вирішили втекти із села і пройшли три кілометри до сусідньої Городенки. Заховалися в закинутому будиночку, де над ранок їх і знайшла поліція.

Тільки правоохоронцям діти зізналися, як їх виховувала мати після розлучення з батьком – надто, коли вони рвалися до бабусі та дідуся: на ланцюги посадила не вперше, не раз піднімала руку. "На тілі дівчинки є синці. Буде призначена судмедекспертиза, щоб встановити, коли саме вони спричинені, чи тоді, коли садила на ланцюг", - розповіла керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Сусіди здогадувалися, що жінка виховувала своїх дітей не вельми правильно, та навіть анонімно зверталися до соціальних служб. Там розповідають, що в родину приїздили їхні працівники, поліція та психолог, але жодних підтверджень скарг на матір не виявили. Та й діти в один голос запевняли, що їхня мама – найкраща в світі. "Умови проживання були добрі, діти мали місце для навчання, забезпечені усім необхідним, тобто якихось таких фактів неможливо було побачити", - пояснив керівник служби у справах дітей Городенківської РДА Андрій Цюмпала.

Мати спілкуватися з журналістами погодилася лише телефоном, проте пояснити свій вчинок так і не змогла. "В мене було дуже-дуже складне життя, дуже складне. І, значить, є якась причина, чому я таке зробила. Я своїх дітей дуже люблю і буду боротися за них з останніх сил", - заявила вона. Поліція готується оголосити жінці підозру. За знущання їй загрожує до 8 років позбавлення волі. З дня на день додому із заробітків має повернутися батько, і тоді соцслужби вирішуватимуть, чи зможуть діти принаймі на час слідства жити з ним.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація