"Мамо, ми задихаємось": рідні зниклих в Одесі розповіли про останні телефонні розмови з ними

"Мамо, ми задихаємось": рідні зниклих в Одесі розповіли про останні телефонні розмови з ними

Фото: odessa.online

Рятувальники не можуть почати пошукову операцію, бо є ризик обвалу.

Рятувальники досі не можуть увійти всередину пошкодженої вогнем будівлі економічного коледжу в Одесі. Хоча вогонь здолали, усередині обвалились перекриття з даху до другого поверху. Для пошукової операції наймовірніше, доведеться застосовувати спеціальний кран, йдеться в ТСН.12.00.

29 людей досі залишаються в лікарнях, один з них – рятувальник - у вкрай тяжкому стані. Про долю чотирнадцяти - досі нічого не відомо. Їхні родичі усю ніч провели біля згарища.  Люди змучені невизначеністю, але надію не втрачають. Під час пожежі говорили з рідними, що були в осередку вогню. Потім зв'язок перервався. «Він є, він живий, я в це вірю... Він мамі телефонував, казав, що він задихається, і хлопці теж там були, вони задихалися, вони всі задихалися. Він сказав: «Матусю, я не знаю, що робити, я непритомнію», - каже сестра зниклого безвісти студента Христина.

«У нас тут все погано, ми не можемо вийти, ми задихаємось», - це те що говорили. Всі діти кричали про це. «Мамо, люблю, мамо, люблю», - переказує телефонні розмови тітка зниклої безвісти дівчинки Олена Гоншина.

З Києва до Одеси вже прибув спеціальний загін для допомоги у пошукових роботах. Зокрема, там кінологи з собаками, але увійти у будівлю не можуть, адже поверхи склались, наче картковий будинок. І якщо їх розбирати, конструкція остаточно обвалиться, шансів вижити у тих, хто може бути під завалами, тоді не буде. Нині фахівці думають, як розпочати пошук людей. Зокрема, говорять про спеціальний кран. «Приземлилося кілька бортів зі спецтехнікою, все ДСНС, яке лише можна було підключити, підключаємо.  Комерційні підприємства надали всіляку будівельну техніку», - повідомляє заступник міського голови Одеси Павло Вугельман.

Для пошукової операції в Одеському коледжі можуть застосувати спеціальний кран

Для пошукової операції в Одеському коледжі можуть застосувати спеціальний кран

«Пошукова група також не може розпочати свою роботу поки не будуть розібрані конструкції», - повідомляє речниця ГУ ДСНС України в Одеській області Ольга Сафронова.

На місці пожежі усю ніч чергували рятувальні машини, аби гасити поодинокі осередки вогню. Нині є великий ризик, що споруда впаде.

Біда згуртувала одеситів – люди допомагають, хто чим може. Збирають гроші на допомогу. Чи просто чергують на місці, як от бариста Анатолій. Впродовж ночі поїв кавою та чаєм рятувальників, медиків, поліцейських. «Зробити добру справу і допомогти просто людям. Гроші на таких речах не заробляють», - каже юнак.

Заради безпеки будинки навколо місця пожежі знеструмлені та відключені від водопостачання. Їхніх мешканців відселили до готелів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пожежа у коледжі Одеси
Наступна публікація