Марцінків підтримав мера Черкас, якого викликали на допит через передчасне пом'якшення карантину

Марцінків підтримав мера Черкас, якого викликали на допит через передчасне пом'якшення карантину

Фото: УНІАН

Міськрада Черкас 30 квітня ухвалила рішення про суттєве послаблення карантину в місті.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав свого колегу, мера Черкас Володимира Бондаренка, якого викликають на допит через передчасне пом'якшення карантину в місті.

Міський голова Івано-Франківська написав у Facebook відповідний допис. 

Марцінків наголошує, що карантин один для всіх. 

"Таке враження, що хочуть знищити місцеве самоврядування, повідкривали купу справ на мерів, забрали кошти в громад, закріпачили українців щодо виїзду закордон, продали землю, обманули з доплатами медиків! Підтримую мера Черкас Бондаренка!!! Карантин один для всіх, а не для вибраних!", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, скандал розпочався із рішення Черкаської міської ради від 30 квітня про суттєве послаблення карантину в місті та дозвіл на роботу багатьох закладів від 1 травня. Зазначимо, що вся Україна виходитиме з карантину поступово лише від 11 травня. Місцева влада пояснила, що, мовляв, черкаському бізнесу потрібно відновлювати роботу й заробляти собі на життя.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що передчасне скасування обмежувальних заходів може призвести до катастрофи

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що мер Черкас Анатолій Бондаренко "загрався", а реакція поліції на його дії буде "жорсткою". Правоохоронці викликали міського голову на допит 4 травня. У виклику вказано, що йдеться про порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням (ст. 325 ККУ). Залежно від частини статті покарання може бути як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до восьми років.

1 травня у відеозверненні "полум'яний" привіт меру Черкас передав президент України Володимир Зеленський і пообіцяв, що справою скасування карантину в місті займуться МВС та СБУ. 2 травня Бондаренко також у відеозверненні різко відповів главі держави.

2 травня виник ще й скандал у смартфоні. Мер Черкас виклав переписку нібито з першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. Гнівна переписка стосувалася послаблення в обласному центрі карантинних заходів. "Це не погрози, а останнє попередження. Ми ніколи не погрожуємо, ми діємо. Завтра можете опинитися під ковдрою у клітинку, якщо свої таланти не заспокоїте. Достатньо зрозуміло?", - йшлося у повідомленні. Трофімов назвав цю переписку фейком, а Бондаренка звинуватив у тому, що таким чином мер підвищує собі рейтинг перед майбутніми місцевими виборами. 

Чиновникам черкаської міськради почали надсилати повістки через скасування низки карантинних обмежень

Чиновникам черкаської міськради почали надсилати повістки через скасування низки карантинних обмежень

Повʼязані теми:

Наступна публікація