Маріуполь атакував шалений ураган: місто без світла, на дорогах - повалені дерева

Містяни говорять, що не пам'ятають такої погоди за останні десять років.

На Маріуполь напав шалений ураган. / Фото: 0629.com.ua
Шквальний вітер і злива, які обрушилися на Маріуполь, залишили без світла і води сотні будинків. Немає електроенергії також в приватному секторі і в багатоповерхівках у всіх районах міста.

"За 10 років роботи в райадміністрації такої погоди я не пригадаю. Без електроенергії залишилася велика частина лівого берега, в деяких будинках немає і води. Та й сама райадміністрація зараз без світла," - повідомила чергова Орджонікідзевської райадміністрації.

Не краща ситуація і в Жовтневому районі. За інформацією МРЕС, вийшли з ладу 98 трансформаторних підстанцій. Обірвані дроти висять у приватному секторі Паркового селища, на території ГБ №3. В Іллічівському районі надійшло 39 заявок.

На Маріуполь напав шалений ураган. / Фото: 0629.com.ua
Як зазначають комунальники, кількість повалених дерев, зламаних і завалених гілок важко порахувати. Навіть по центру міста складно пройти, у багатьох місцях гілки перегородили дорогу. В цих умовах вкрай ускладнено рух міського транспорту.

Як повідомляють в ТТУ, на багатьох дорогах повалені дерева заважають проїзду тролейбусів і машин. "Там, де наші ремонтні служби їх прибирають, рух відновлюють. Але в цілому ситуація дуже складна по всьому місту".

На часі працівники Зеленбуду і ПЕМ працюють над усуненням наслідків стихії. На вулицях міста збирають і вивозять обірвані гілки на тракторах. Проте, роботі з відновлення ліній електропередач заважає потужний вітер.

На Маріуполь напав шалений ураган. / Фото: 0629.com.ua
В особливо складних погодних умовах виявився мікрорайон "Східний". Там штормовим вітром зірвало підвіконня в багатоквартирних будинках, постраждала обшивка багатоповерхівок. Крім того, вітер зірвав дах у приватному будинку.

Як повідомлялося раніше, негода також вирує і в анексованому Росією Криму. Там шторм повністю відрізав окупований півострів. На часі більше тисячі автомобілів чекають на пором.

Повʼязані теми:

Наступна публікація