Маркування медпрепаратів та здешевшання газу: які зміни чекають на українців у вересні

Маркування медпрепаратів та здешевшання газу: які зміни чекають на українців у вересні

Фото: УНІАН

У вересні в Україні набувають чинності нововведення.

На початку осені на громадян чекають різноманітні новації, деталі дізнавався "Сніданок з 1+1".

Газ дешевше та із запасом. Від вересня клієнтам "Нафтогазу" вперше дозволять заздалегідь купити газ на зиму за нижчими цінами. Щоб скористатися новою послугою, потрібно звернутися до клієнтського центру своєї газопостачальної компанії, підписати додатковий договір і внести передоплату.

Від першого числа на упаковках усіх медичних препаратів має з’явитися спеціальне 2D - маркування. Відтепер винятково його наявність стане індикатором гарантії якості ліків. Більш детально дізнатися про препарат можна буде після сканування маркування смартфоном. Додаток для такої ідентифікації вже розробляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. У МОЗ кажуть, що наприкінці року він буде готовий і можна буде перевірити якість усіх ліків в аптеках.

Новинка на дорогах. Згідно з державними будівельними нормами на узбіччях і ділянках траси з підвищеною небезпекою використовуватимуть шумові смуги. Під час наїзду автомобіля на них пасажири автівки відчуватимуть сильну вібрацію. У профільному міністерстві сподіваються, це нагадуватиме водієві зменшити швидкість та бути уважним на дорозі. Також інакше відтепер будуватимуть дороги. Смуга руху звузиться, а зупинкова - розшириться.

Більше комфорту буде в метро. Від 1 вересня під час проектування нових станцій метро чи реконструкції старих, на вході/виході зі станцій будуть будувати туалети.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчі два місяці будуть характеризуватися низькою інфляцією.

"Нафтогаз" пропонує населенню придбати газ на зиму за літніми цінами: чи діє пропонована схема

"Нафтогаз" пропонує населенню придбати газ на зиму за літніми цінами: чи діє пропонована схема

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація