Масове отруєння дітей на Донеччині. Майже всіх пацієнтів виписали з лікарень

Масове отруєння дітей на Донеччині. Майже всіх пацієнтів виписали з лікарень

Фото: Людмила Денісова / Facebook

Дизентерія підтвердилася у 67 осіб.

Через отруєння у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині у лікарнях лишилися лише четверо осіб. Більшість хворих з лікарень вже виписують.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Більшість постраждалих сьогодні вже виписують з лікарень. Мій Представник Павло Лисянський повідомив, що наразі у лікарні міста Дружківка залишаються ще три особи та у місті Костянтинівка - одна особа. Майже всіх інших хворих виписують з лікарень", - написала вона.

За словами Денісової, з лікарні міста Лиман виписали усіх сімох пацієнтів, у Слов'янську - усіх 16 осіб, які проходили там лікування. Ще одну особу виписують у місті Краматорськ і троє дітей у Маринограді. 

Омбудсмен зазначила, що станом на 23 липня у 67 постраждалих підтверджено діагноз дизентерія. Також виявлено інфекції стафілокок та ентеробактер.

Нагадаємо, протягом двох днів, 17 та 18 липня, госпіталізували 84 працівники та дітей-відпочивальників із табору "Орлятко", що в селі Соснове Лиманського району на Донеччині. Із них дітей - 68. Загалом у таборі перебували 134 дитини. 

Згодом кількість постраждалих від отруєння у таборі зросла до 91 постраждалого, з них 76 дітей. Окрім цього під час проведення обстеження харчоблоку було виявлено низку порушень санітарного законодавства. У зв’язку з цим було ухвалено рішення про закриття табору та припинення будь-якої діяльності з приймання дітей на оздоровлення та відпочинок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація