Масове вбивство у Керчі: Україна посилила заходи безпеки на адмінмежі з окупованим Кримом

Масове вбивство у Керчі: Україна посилила заходи безпеки на адмінмежі з окупованим Кримом

Фото: Держприкордонслужба України

Прикордонники припускають, що на межі з окупованим півостровом можливі провокації.

Українські прикордонники посилили заходи безпеки на адмінмежі з окупованим Кримом після вибуху в політехнічному коледжі у Керчі.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

"У зв’язку із ситуацією, пов’язаною з вибухом на тимчасово окупованій території АР Крим в Керчі, співробітники Держприкордонслужби вжили низку заходів, направлених на посилення безпеки на адмінмежі", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили прикордонники, перш за все заходи стосуються недопущення будь-яких провокацій на межі з окупованим півостровом, гарантування безпеки громадян, які перетинають адмінмежу, та особового складу. Здійснено посилення нарядів та військового спостереження, організовано взаємодію з правоохоронними органами.

"Основну увагу персоналу, який несе службу у контрольних пунктах, а також здійснюють безпосередню охорону адміністративної межі, акцентовано на викритті та недопущенні переміщення заборонених предметів. До служби залучені службові собаки, натреновані на пошук зброї та вибухівки", - розповіли у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні на території окупованого Криму в місті Керч прогримів вибух в політехнічному коледжі. Спочатку повідомлялося про 10 загиблих та понад півсотні постраждалих, згодом кількість жертв зросла до 18 осіб. Медики виявили в тілах постраждалих металеві елементи ураження, якими були начинені вибухові пристрої. В Мережі поширюється інформація, що вибух був не один, а цьому передувала стрілянина.

За даними ЗМІ, підозрюваного у скоєнні теракту в Керчі знайшли застреленим. СК РФ оголосив вибух у Керчі терактом, проте згодом слідчі перекваліфікували справу на статтю про вбивство двох і більше осіб.

В окупованому Криму оголосили режим надзвичайної ситуації. Також на півострові оголосять триденний траур. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація