Масові протести ФОПів: підприємці заблокували траси біля Львова, в Сумах та на Закарпатті

Масові протести ФОПів: підприємці заблокували траси біля Львова, в Сумах та на Закарпатті

Протест поблизу Львова / Фото: Варта1

Учасники акції #SaveФОП виступають проти запровадження касових апаратів.

Сьогодні, 9 листопада, поблизу Львова протестувальники перекрили рух транспорту на чотирьох трасах. У такий спосіб підприємці виступають проти запровадження касових апаратів для малого бізнесу. Такі блокування трас відбуваються у всій Україні.

Учасники акції протесту #SaveФОП на своїй сторінці у соцмережі анонсували протести, і приблизно о 11:00 у Львові заблокували рух поблизу кільця на вул. Городоцькій в трьох місцях, перекрили об'їзну дорогу у бік траси Київ-Чоп, Львів-Краковець, а також виїзд на трасу Львів-Шегині. Також є інформація про перекриття траси Київ-Чоп у селі Малі Підліски. Десятки людей ходять на пішохідних переходах і не пропускають транспорт.

Такі ж протести обіцяють влаштувати на трасі Львів-Рава-Руська у селі Сопошин, на трасі Львів-Краковець у м. Яворів, на трасі Львів-Самбір-Ужгород у Самборі та Стрию.

Аналогічні протести вже відбуваються у Сумах і на Закарпатті. Також анонсується, що блокування трас сьогодні відбудеться, зокрема, у Вінниці, Тернополі, Хмельницькому, Одесі, Херсоні, Дніпрі, Миколаєві та Києві.

Приватні підприємці вимагають, аби Верховна Рада скасувала законопроекти №385031 і №385032, які запровадять повну фіскалізацію малого бізнесу. Також ФОПи виступають проти закриття малого бізнесу на карантин. Натомість відстоюють ухвалення альтернативних законопроектів №3853-1(2) та 3993 щодо збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, які скасовують норми про обов'язкові реєстратори розрахункових операцій для дрібного бізнесу.

Кількома регіонами країни прокотилися протестні акції підприємців

Кількома регіонами країни прокотилися протестні акції підприємців

Нагадаємо, 4 листопада Верховна Рада провалила законопроєкт щодо відтермінування впровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація