Масові замінування та неадекватні вчинки на дільницях: як відбуваються вибори в Україні

Масові замінування та неадекватні вчинки на дільницях: як відбуваються вибори в Україні

Фото: УНІАН

Загалом, за даними відповідальних служб, суттєвих порушень не зафіксовано.

Заміновані аеропорти та вокзали, з'їдені бюлетені та п'яні виборці, свято Вербної неділі та шашлики на пляжі - так Україна обирає собі президента, йдеться у огляді ТСН.

За п'ятнадцять хвилин до відкриття однієї з дільниць у Києві на вулиці Ломоносова вже вишикувалася черга. Дільницю відчиняють  рівно о восьмій. Тут очікують на найбільшу явку в Києві, бо за списками на дільниці зареєструвалася найбільша кількість виборців – 2601 людина.

"Сьогодні Вербна неділя, я думаю з божим благословенням українці зроблять правильний вибір. Я думаю, переможе Україна - я впевнена в цьому", - кажуть на дільниці.

Народній свідомості радіють члени комісії і самі голосують  на місці роботи. Та кажуть, що вони добре готові до довгого робочого дня. Настрій - оптимістичний.

"Беремо з собою в термосі каву, беремо водичку, бутерброди. Все прекрасно, приготувалася і все - встала рано і пішла", - ділиться членкиня комісії.

Правоохоронці сьогодні привели в готовність усі свої підрозділи, посилили кордони, надали додаткову охорону поблизу дипломатичних посольств і навіть атомних станцій.

"Повідомлення про мінування надходили як у день тиші, так і впродовж усього дня голосування. 150 вибухотехнічних груп працювали по країні", - коментує перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Незаконна агітація, погрози та повідомлення про замінування: надзвичайні ситуації

Незаконна агітація, погрози та повідомлення про замінування: надзвичайні ситуації

У Харкові аноніми повідомили про замінування відразу кількох об'єктів - двох торговельних центрів, готелю та аеропорту. Із летовища евакуювали всіх пасажирів та працівників.

Усі повідомлення про замінування надійшли в один спосіб - електронними листами на адреси об'єктів. Вибухівки не знайшли. Правоохоронці вже заявили, що ці листи є спланованою провокацією і вони надходили з окупованих територій України. Утім, на явку виборців вони геть не вплинули. Вона навіть більша, ніж у першому турі.

На Львівщині також серія хибних повідомлень про замінування. Спочатку поінформували, що нібито вибухівка закладена на території аеропорту. А згодом з'явилась інформація, що начебто заміновані два торговельні центри та залізничний вокзал. На виборчий процес це теж не вплинуло. Зранку люди сходили до церкви і вже після опівдня прийшли на дільниці. Порушень на Львівщині не багато і вони не суттєві. Зокрема, були спроби  проголосувати без паспорта, також люди фотографували бюлетені.

Поліція та лікарі протягом доби чергують біля стін ЦВК

Поліція та лікарі протягом доби чергують біля стін ЦВК

На Дніпропетровщині, за даними спостерігачів, масових порушень не зафіксовано. У Кривому Розі п’яна жінка намагалася з`їсти бюлетень після голосування. Документ урятували члени виборчої дільниці, хоча і визнали його зіпсованим, бо жінка позакреслювала прізвища кандидатів і написала нецензурне повідомлення для одного з кандидатів. А от у Нікополі п‘яний виборець після того, як вийшов із кабінки для голосування, заявив, що в його наплічнику бомба. Утім, це нікого не злякало, йому навіть дозволили проголосувати. Вибухівки в порушника не знайшли.

В Одесі день голосування розпочався з хибних повідомлень про замінування. Їх зафіксовано щонайменше три. Одеситів це не злякало, після церкви та голосування вони потягнулися на пляж. Адже температура повітря +16, світить сонце. На морі - масове паломництво, яблуку ніде впасти. Відпочивальники смажать шашлики. Загалом, за даними спостерігачів, вибори президента на Одещині тривають спокійно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація