Масштабна облава у Криму: окупанти заарештували дев’ятьох затриманих татар

Масштабна облава у Криму: окупанти заарештували дев’ятьох затриманих татар

Фото: Кримська солідарність

У російському Ростові затримали ще трьох кримчан.

Російський "суд" в окупованому Криму відправив під арешт 9 затриманих під час учорашньої облави кримських татар.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook російський журналіст Антон Наумлюк.

"Київський районний суд заарештував до 15 травня кримських татар, затриманих після масових обшуків за підозрою в участі в Хізб ут-Тахрір. Під арешт відправлені 9 осіб: Меджіт Абдурахманов, Тофік Абдулгазієв, Сейтвелієв Сейтнабдієв, Рустем Сейтхалілов, Яким Бекіров, Фархат Базаров, Сервер Газієв, Сейран Муртаза, Ерфан Османов", - написав він.

За словами Наумлюка, сьогодні, 28 березня, суд обере запобіжний захід для інших затриманих.

"Четверо, місцерозташування яких невідоме, будуть заарештовані заочно, після чого вони будуть оголошені в розшук", - додав журналіст.

Пізніше Наумлюк розповів, що представник слідчої групи, яка займається справою Хізб ут-Тахрір, заявив про затримання в Ростові трьох кримських татар Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, яких під час вчорашнього обшуку не було вдома.

"Загалом у справі вчора було затримано 20 осіб. Залишається невідомим місцеперебування Едема Яячикова", - резюмував він.

Нагадаємо, 27 березня, в окупованому Криму проводилися обшуки щонайменше в 25 будинках кримських татар, затримали 20 осіб, щонайменше 16 з яких відвезли в управління ФСБ в окупованому Сімферополі. Це наймасштабніша облава в Криму з моменту окупації. Офіційно ФСБ проводить обшуки у пошуках членів забороненої в Росії ісламістської організації "Хізб ут-Тахрір". Насправді, як повідомляють джерела в Криму, відбувається масова зачистка учасників організації "Кримська солідарність", в яку кримські татари об'єднались задля допомоги жертвам окупаційних репресій. Найбільше окупантам допекли так звані громадські журналісти. 

У Європейському Союзі вже заявили, що знають про реальний стан справ з обшуками та закликали Росію негайно припинити їх. Своєю чергою захисник незаконно утримуваних в РФ українських політв'язнів Микола Полозов переконаний, що в окупованому Криму відбуваються репресії і зачистки за расовою і національною ознакою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація