Масштабна повінь на Закарпатті: від води постраждали майже 1000 дворогосподарств

Рятувальники передають, що жертв негоди немає.

Унаслідок сильної повені у Закарпатській області постраждали 983 дворогосподарства.

Про це повідомила прес-служба ДСНС України.

Внаслідок опадів в області відбулось підтоплення у 9 районах області.

"Залишаються підтопленими: 983 дворогосподарства (самовільна забудова в низинах та зонах можливого підтоплення), зокрема 221 житловий будинок у селі Вільхівка Іршавського району (рівень води становить до 30 см); 81 підвальне приміщення; 2 тис. 405 га сільгоспугідь; 8 ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2100 м. Частково пошкоджено 2 мостові переправи місцевого значення", - передає прес-служба.

Наразі паводкова ситуація на території області повністю контрольована.

Рятувальникам вдалося забезпечено об’їзди 7 ускладнених ділянок автомобільних доріг.

У ДСНС передають, що жертв та постраждалих від негоди немає. Однак, рятувальникам довелося організовувати тимчасове відселення 170 мешканців у селі Вільхівка Іршавського району із 40 житлових будинків (розселені по родичах).

На території Закарпатської області паводкова ситуація у верхніх течіях річок Латориця, Тиса, Стара стабілізувалася.

За даними Гідрометеорологічного центру протягом 17 грудня на території Закарпатської області опадів не прогнозується. Паводкова ситуація у верхніх течіях річок стабілізувалася, на більшості річок спостерігається зниження рівнів води. 

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків негоди на території Закарпаття станом на 08:00 Внаслідок сильних опадів...

Опубліковано Управління ДСНС України у Закарпатській області 16 грудня 2017 р.

Нагадаємо, що синоптики втішили Закарпаття прогнозом завершення паводку. За прогнозами метеорологів, вже в ніч на неділю пік водопілля минув і рівень води в річках Закарпаття почне спадати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація