Масштабна пожежа у Луганській області: вогонь охопив Сиротине (відео)

Масштабна пожежа у  Луганській області: вогонь охопив Сиротине (відео)

У Луганській області спалахнуло у трьох районах: Старобільському, Новоайдарському та Станично-Луганському.

У Луганській області  тривають масштабні лісові пожежі, які почалися 30 вересня. Вогонь охопив селище Сиротине.

Про це повідомляють очевидці в соцмережах.

На опублікованих відео видно, як вогонь знищує будинки місцевих мешканців.

Тим часом в Сєвєродонецьк евакуюють людей з прилеглих селищ. Для приймання людей організували  школи №8 та 17. 

Як повідомляється у сюжеті ТСН.ua, кількість загиблих унаслідок масштабних пожеж на Луганщині збільшилась - їх уже п'ятеро. Це четверо цивільних та один працівник лісгоспу. Перші осередки вогню виникли напередодні, полум'я швидко поширилося одразу у трьох районах. Місцеві були змушені евакуюватися. 

Напередодні на Луганщині спалахнуло у трьох районах: Старобільському, Новоайдарському та Станично-Луганському. На території останнього ситуація, кажуть у МВС найбільш складна - лінія розмежування, 22 населені пункти під загрозою вогню.

На ранок із оточених полум'ям сіл евакуювали 120 людей.

За даними рятувальників щонайменше 10 людей постраждали - їх шпиталізовано. 5 врятувати не вдалося. Серед них  четверо цивільних та один працівник лісового господарства. До гасіння долучили понад тисячу людей - це і рятувальники, зокрема із сусідніх регіонів. Ось кадри колони техніки з полтавщини

"Стали до приборкання полум'я і півтисячі військових. Усе ускладнює вітер, який розносить вогонь. При таких масштабних пожежах працює авіація. Тут вона теж напоготові, але. Безпеку польотів над лінією розмежування ніхто не гарантує", - прокоментував голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Військові повідомляють: біля деяких населених пунктів вогонь вдалося локалізувати, але про повне приборкання говорити зарано. Відомо що полум'ям знищено понад 2 із половиною сотні будинків.

Нагадаємо, що правоохоронці відкрили сім кримінальних справ через пожежі, що охопили Луганську область.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація