Масштабні пожежі у Житомирській області: горять десятки гектарів лісів та села

Лише в Овруцькому районі полум’я знищило десятки хат.

У Житомирській області масштабно палають села та ліси.

Про це повідомляють очевидці у соцмережах.

Зокрема, вщент вигоріли села в Овруцькому районі: Магдин, Личмани, Рудня, Дівошина, Семена. У селі Журба вогонь знищив церкву. Також горять величезні лісові масиви.

Люди намагаються протистояти стихії, обкопують села канавами, проте полум’я відвойовує території. Рятувальники вивозять місцевих мешканців. 

У Житомирській області масштабно палають села. Відео очевидців

У Житомирській області масштабно палають села. Відео очевидців

За словами місцевих мешканців, на місце подій прибув начальник управління лісового та мисливського господарства, а також керівництво Києва.

Як повідомляла ДСНС, 16 квітня в області рятувальники одночасно боролися з 48 пожежами. Всю ситуацію погіршував сильний вітер, пориви якого досягали 17-22 метрів в секунду. Вогнем були охоплені 50 гектарів

Нагадаємо, раніше у Житомирській області вогонь із охопленого полум'ям поля через сильний вітер перекинувся на село і знищив 32 будівлі, до того ж, один рятувальник потрапив до реанімації.

До слова, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт під №2339, який передбачає масштабне підвищення штрафів за спалювання трави і забруднення атмосфери. Штрафи для паліїв підвищились у 18 разів і тепер складають до 91800-153000 гривень.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація