Масштабну пожежу в Шабо випадково спровокувала сама матір шістьох дітей

Масштабну пожежу в Шабо випадково спровокувала сама матір шістьох дітей

Фото: ТСН.ua

Рятувальники розповіли причини пожежі.

Нічна трагедія у селі Шабо, де загинули 6 дітей, сталася у будинку по вулиці Кооперативній, 8. О четвертій ранку тут почалася пожежа на площі понад 70 квадратних метрів, розповідає з місця подій журналіст ТСН.

Люди викликали пожежників. Ті прибули через 6 хвилин, щоправда одразу почати гасити пожежу не вдалося, оскільки будинок не одразу від'єднали від електрики. За півтори години пожежу загасили і з під завалів почали діставати тіла загиблих дітей. Наймолодшому було усього 4 місяці, найстаршому - 10 років.

Рятувальники розповіли, що матір дітей сама випадково спричинила пожежу.

"Вчора були погані погодні умови - дощі і у дітей було мокре взуття. Вона (матір – ред.) вирішила його висушити "електодуйкою", прокинулася вночі від звуків пожежі, диму. Вона вирішила відкрити вікно, щоб випустити дим. Стався хлопок, доступ повітря, більше полум'я. Вона отримала опіки обличчя і рук. Чи то від больового шоку, чи то від стресу вона вибігла з будинку, а діти залишилися", - розповів заступник начальника ДСНС в Одеській області Михайло Вовк.

Зараз на місці масштабної пожежі працюють експерти. Нині відомо, що дитяча кімната була оздоблена пластиком і це прискорило горіння, а головне - вони виділяли їдкий дим, який одразу вбив дітей.

На місці пожежі також знайшли газовий балон і його встигли винести та не допустити вибуху.

З матір'ю та батьком загиблих дітей поспілкуватися не вдалося, вони в шоковому стані від того, що сталося.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація