Матіос опублікував фото та відео пошкоджень захоплених РФ українських кораблів

Матіос опублікував фото та відео пошкоджень захоплених РФ українських кораблів

Фото: УНІАН

Колишній керівник військової прокуратури поділився враженнями від стану кораблів.

Екскерівник військової прокуратури Анатолій Матіос опублікував світлини на відео повернення українських кораблів захоплених РФ в Керченській протоці.

Про це 21 листопада він написав на своїй сторінці у Facebook.

Матіос звернув увагу на стан суден та наголосив, що оглядати їх будуть представники військової прокуратури, структури, яка невдовзі буде ліквідована.

"Сьогодні саме військові прокурори оглядали, фіксували та до цього часу продовжують фіксувати все, що зробила з нашими суднами "сусідка". Це вкрай необхідна, мало кому видима, але для міжнародних судових інституцій така важлива процесуальна робота", - написав він.

ПОВЕРНЕННЯ ДО ДОМУ РФ з політичним єзуітством, ніби внаслідок перемовин повернула, ( а для громадян РФ - у своїй...

Опубліковано Анатолієм Матіосом Середа, 20 листопада 2019 р.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. Своєю чергою, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Раніше МЗС України надіслало Росії ноту з вимогою віддати кораблі Військово-морських сил ЗСУ, захоплені в Чорному морі в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. ЗМІ писали, що до 9 грудня, коли в Парижі відбудеться саміт лідерів країн "нормандської четвірки", РФ має повернути Україні три судна, захоплені 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

У неділю, 17 листопада, із акваторії "Генмола" в Керчі в анексованому Росією Криму у супроводі російської берегової охорони вивели три українські військові судна, захоплені рік тому.

Російські мародери: із повернених Україні кораблів украли навіть розетки і унітази

Російські мародери: із повернених Україні кораблів украли навіть розетки і унітази

Повʼязані теми:

Наступна публікація