Матіос розповів про поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW

Матіос розповів про поліцейського, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW

Анатолій Матіос / Фото: УНІАН

Він досконало знає юридичні норми, підкреслив прокурор.  

Підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW раніше працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Про це розповів заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає УНІАН.

"Що стосується підозрюваного С. Олійника, то це колишній працівник міліції, який працював слідчим, досконало знає юридичні норми, оскільки був слідчим майже рік. Він був переатестований. Мотив такої його поведінки важко зараз коментувати. Але, наскільки я розумію, буде обов'язково призначена відповідна експертиза саме осудності, стану афекту підозрюваного, для того щоб зрозуміти, це був стан афекту чи якісь інші підстави, щоб кваліфікувати умисно, не навмисно (скоїв вбивство - ред.)", - сказав Матіос.

Чи мали право столичні патрульні стріляти у втікачів на BMW

Чи мали право столичні патрульні стріляти у втікачів на BMW

Раніше ЗМІ повідомляли, що одному з поліцейських, який брав участь у скандальній погоні в Києві, в результаті якої застрелили підлітка, вручили повідомлення про підозру.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва.

Як повідомлялося, поліцейські, які переслідували BMW у Києві, використали 34 патрона. У мережі з'явилося радіоперехоплення розмов патрульних поліцейських під час смертельної погоні за іномаркою з хлопцями.

Інцидент викликав великий резонанс у суспільстві. 14 лютого відбулася акція протесту проти дій поліцейських в Києві.

Патрульних, які переслідували автомобіль-порушник, відсторонили від виконання обов'язків до закінчення розслідування провадження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація