Матір облитої самогоном і спаленої харків'янки навідала доньку в лікарні лише один раз

Матір облитої самогоном і спаленої харків'янки навідала доньку в лікарні лише один раз

Ірніденко намагалися врятувати життя лише бюджетним коштом, стверджує лікар / Фото: old.izvestia.com.ua

Лікар запевняє, що з ним вона навіть не поспілкувалася.

Померла 17-річна харків'янка Юлія Ірніденко на момент доставки в лікарню перебувала в стані такого сп'яніння, яке викликає пляшка горілки. Про це розповів завідувач опікового відділення лікарні, заслужений лікар України Аслан Цогоєв.

"У дівчини було обпалено 90% шкірного покриву, на додаток, як показав аналіз, в її крові виявлено 2,434 проміле алкоголю, що рівноцінно випитій пляшці горілки", - зазначив медик.

Читайте також: Юну харків'янку, яку облили самогоном і підпалили, вбиває власний організм

"За словами лікарів швидкої допомоги, які доставили її в лікарню і посилаються на думку сусідів, дівчина могла здійснити спробу суїциду шляхом самопідпалення, але в це віриться важко. Вона була не в тому стані, щоб зробити те, на що потрібні сили", - вважає лікар.

Що стосується можливості підпалити людину за допомогою вилитого на неї самогону, то, сказав Цогоєв, "якщо самогон має міцність 60-70 градусів, то тіло людини може спалахнути, як сірник".

Як відомо, тіло дівчини ще знаходиться в лікарняному морзі. Рідні заберуть його після розтину.

"Якщо говорити про рідних, то, як говорить завідувач реанімації, мати дівчини один раз за 10 днів приходила до лікарні, але до мене вона не зверталася, і я її не бачив. Мені довелося переговорити лише з двома сестрами дівчини, які запитали мене про її стан. Дівчина отримувала необхідну медичну допомогу безкоштовно, тобто, за рахунок бюджету", - додав Цогоєв.

17-річна харків'янка померла після того, як її облив самогоном і підпалив 22-річний знайомий, котрий приєднався до компанії молоді, що гуляла всю ніч у знятій квартирі.

Підозрюваний затриманий, йому пред'явлене звинувачення в скоєнні умисного вбивства з особливою жорстокістю. Молодій людині загрожує пожиттєве ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація