Майбутній командувач НАТО в Європі вважає, що США мають поставляти Україні летальну зброю

Майбутній командувач НАТО в Європі вважає, що США мають поставляти Україні летальну зброю

Фото: Getty Images

За його словами, США слід надати протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Майбутній командувач НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що США повинні постачати Україні ту зброю, якої вона потребує, у тому числі протитанкові ракетні комплекси Javelin. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Скапаротті разом з генералом ВПС Лорі Робінсоном назвали Росію найбільшою загрозою для США.

Скапаротті зазначив, що Росія демонструє "все агресивнішу поведінку, яка кидає виклик міжнародним нормам і порушує міжнародне право".

На виступі в Сенаті генерал сказав, що, на його думку, США повинні постачати Україні летальну зброю, зокрема протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Майбутній командувач НАТО також повідомив, що постійна танкова бригада США буде краще відповідати цілям стримування Росії, ніж поточна ротаційна присутність.

"Постійна бригада ... встановлює відносини з опорними елементами всіх сил США, а також більш постійні відносини ... з усіма нашими союзниками", - сказав він. Це "дає трохи більше значущості, трохи більше сили в побудові взаємодії."

Зазначимо, генерал Кертіс Скапаротті навесні замінить на посаді генерала Філіпа Брідлава, який також неодноразово називав Росію найбільшою загрозою.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили про значну російську військову присутність в Сирії, попри заяви про виведення силовиків та авіацію. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація