Має відповідати результатам роботи посадовців. Новосад прокоментувала заяву про малу зарплату

Має відповідати результатам роботи посадовців. Новосад прокоментувала заяву про малу зарплату

Фото: УНІАН

Міністерка пожалілася на малу зарплатню.

Зарплата посадовців має відповідати їхнім конкретним результатам роботи, вважає міністерка освіти і науки Ганна Новосад. 

Таку думку очільниця міносвіти висловила у Facebook, коментуючи свою заяву про малу зарплату в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

За її словами, вона підтримує позицію Кабміну, бо "це має бути чітка і прозора система".

Новосад каже, що її посада не є способом заробляння великих статків. Її мотиватор - втілення змін, про які вона заяивла на початку роботи на посаді. 

"Мене не влаштовує зарплата вихователя у чотири тисячі гривень, вчителя із 30-річним стажем у вісім тисяч чи робота науковців на 0.75 ставки. Я свідома того, що зміни у системі освіти і науки не відбудуться, якщо ми не почнемо нормально платити професійним людям. І це те, про що ми найбільше дискутуємо з Кабміном та Мінфіном. Одне з ключових завдань уряду в рамках реформ - зростання заробітних плат освітян та науковців", - каже глава МОН.

Своє формулювання в інтерв’ю вона назвала невдалим. "Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо. Але не менш важливо будувати суспільство, де кожен може власними знаннями та чесною роботою досягати більшого. І це буде не соромно", - заявила вона. 

Як повідомлялося, Ганна Новосад заявила, що її заробітної плати у 36 тисяч гривень не вистачить на дитину, якщо вона її народить. За її словами, після завершення роботи у міністерстві вона не матиме заощаджень, бо зі своєї зарплати багато витрачає на поточні витрати, які потрібні на утримання офісу. 

Новосад в грудні минулого року отримала 138 412 грн, зокрема надбавки – 42 412 грн та премії 96 000 грн. У вересні її заробітна плата становила 38 288 грн, в жовтні – 37 981 грн, в листопаді – 39 103 грн. Таким чином, середня плата за 2019 рік склала 63 446 грн. 

Кабінет міністрів офіційно оприлюднив зарплати членів уряду

Кабінет міністрів офіційно оприлюднив зарплати членів уряду

Повʼязані теми:

Наступна публікація