Майстер з Волині став автором першої у світі колекції експонатів із яєчної шкаралупи, оздоблених металом
Анатолій Бойко встановив світовий рекорд

Майстер з Володимира-Волинського Анатолій Бойко встановив світовий рекорд. Чоловік, якого називають волинським "Фаберже", став автором першої у світі колекції експонатів із яєчної шкаралупи, оздоблених металом.
Про українського генія у сюжеті ТСН.Ранок.
Світовий рекорд вручають майстру з Володимира-Волинського Анатолію Бойку. У Гіннесі, куди із заявкою звернулися з національного реєстру рекордів, спершу навіть не повірили, що це зробила людина.
Техніку ковки сріблом по яєчній шкаралупі Анатолій Бойко винайшов сам. У його колекції майже дві сотні робіт і жодна не повторюється. Ескізів чоловік не створює, а вирізьблює щоразу з уяви. "Кожне яйце має свою форму і однакові візерунки не ляжуть. Тому зробити копію нереально", - каже майстер.
У роботі використовує курячі, перепелині і навіть страусині яйця. Утім, за його словами, найслухняніші у роботі - гусячі.
Над одним витвором працює від кількох днів до кількох місяців. Усе залежить від складності. Різьблені яйця майстер оздоблює сріблом та камінням. Є роботи за технікою Фаберже, але з українськими мотивами. "Гусяче яйце, а в ньому всередині куряче, а в курячому — перепелине. Воно виймається і відкривається. У перепелиному - іконка Божої матері", - розповів митець-рекордсмен Анатолій Бойко.
Відео Українець став автором першої у світі колекції експонатів із яєчної шкаралупи, оздоблених металом
Майстер з Володимира-Волинського Анатолій Бойко встановив світовий рекорд. Чоловік, якого називають волинським "Фаберже", став автором першої у світі колекції експонатів із яєчної шкаралупи, оздоблених металом.

Роботи майстра нині у приватних колекціях в різних куточках світу та музеях. Він їх дарує та продає, але великих заробітків з того немає. Чоловік каже, що мріє про будинок, біля якого буде його галерея. Секрету створення яєць, оздоблених металом та камінням, автор не розкриває. Але вірить, що знайдеться учень, якому він їх передасть.