Майже 2 мільйони українців потребують психіатричної та наркологічної допомоги - МОЗ

Майже 2 мільйони українців потребують психіатричної та наркологічної допомоги - МОЗ

Фото: pixabay.com

Рівень споживання алкоголю та кількість самогубств в Україні є дуже високими.

В Україні щонайменше 1,7 млн українців потребують психіатричної та наркологічної допомоги.

Про це, посилаючись на офіційні дані, повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

"На початок 2016 року в системі охорони здоров'я було зареєстровано 1,7 млн жителів України, які потребували психіатричної та наркологічної допомоги. Це майже 4% від усього населення країни", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у структурі психічних розладів у 2015 році найпоширенішими були розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю та наркотичних речовин (58,41% усіх зареєстрованих випадків).

"Порушення здоров'я пов'язані зі стресом, невротичні та соматоформні розлади становили 8,9%, розлади настрою – 1,8%", – додали у міністерстві, зауваживши, що серед осіб із розладами психіки та поведінки 62,7% становили особи працездатного віку.

За даними ВООЗ, показник глобального тягаря захворювань для психічних розладів у 2004 році становив 13%, а в 2020 році – сягне 15%. Найвищим цей показник є для країн Східної Європи, до яких належить і Україна.

Водночас наголошується, що рівень самогубств у цих країнах є особливо високим, а рівень споживання алкоголю надвисоким і продовжує зростати.

Нагадаємо, раніше у МОЗ вигадали пакети, які допоможуть перейти на платну медицину. Безкоштовними залишиться тільки частина послуг лікарів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація