Медики на Рівненщині перекрили магістраль Київ-Чоп з вимогою виплатити борги по зарплатам

Медики на Рівненщині перекрили магістраль Київ-Чоп з вимогою виплатити борги по зарплатам

Зараз заборгованість становить більше 7 мільйонів гривень

Саме в ці хвилини біля міста Дубно, на Рівненщині, міжнародну трасу  Київ-Чоп заблокували медики. Вимагають зарплат, які їм заборгували з вересня, йдеться в ТСН.16.45.

Вже дві години на трасі Київ-Чоп двома пішохідними переходами рухаються безперестанку медики Дубненської районної лікарні. Нині їх зібралося тут вже близько сотні. Спочатку там утворився затор з авто, але копи, які прибули на місце, пустили транспорт в об’їзд. Таким чином водії змушені накидувати зайві 15 кілометрів.

Медики йти з траси поки не збираються, адже кажуть, немає чим годувати сім’ї. І вимагають виплатити їм зарплатню, яку їм заборгували за 2,5 місяці. «Хотіли давали, хотіли не давали. Чотири рази ділили. Просто вже дістали вони. Як жити далі? Ніхто нічого не обіцяє», - кажуть мітингувальники.

Без зарплати понад чотириста медпрацівників райлікарні. На протест сьогодні вийшли ті, хто вихідний. Ті, хто на чергуванні, - робочі місця не покидають і пацієнтів не лишають. Кажуть, підтримують колег, бо доводиться вже жити в борг, а підпрацювати часу поза лікарнею не лишається. «Зараз заборгованість більше 7 мільйонів, до кінця року нам не вистачає 7 мільйонів 700», - каже  в.о. директора Дубненської райлікарні Олександр Радей.

На Рівненщині медики заблокували трасу Київ-Чоп з вимогами виплатити зарплату

На Рівненщині медики заблокували трасу Київ-Чоп з вимогами виплатити зарплату

Причина заборгованості – непорозуміння між районними і міськими депутатами. Місто відмовляється платити за міських пацієнтів, які лежать у районній лікарні. І мотивують тим, що район не сплачує за пацієнтів у міських лікарнях. На компроміси не йдуть, тож люди хочуть їх підштовхнути протестом. Ходити тут планують до 19 вечора. В поліції стверджують, до цього готові. Утім, рух залишається ускладнений, медикам же наразі нічого не обіцяють.

Повʼязані теми:

Наступна публікація