Медики розповіли про стан українця, в якого виявили коронавірус з Китаю

Медики розповіли про стан українця, в якого виявили коронавірус з Китаю

Фото: УНІАН

Чоловік перебуває у стабільному стані.

У мешканця Чернівців, який перший в Україні підхопив коронавірус з Китаю, поки залишається підвищена температура. Медики кажуть, що чоловік у стабільному стані.

Про це повідомила завідувачка інфекційного відділення лікарні Валентина Мендреску "Укрінформу".

За словами лікарки, чоловік перебуває у стабільному стані, має хороший апетит та сон.

"Йому проводять патогенетичне та симптоматичне лікування. Тобто, при підвищеній температурі йому дають жарознижувальні ліки. Противірусні препарати він отримує, підключили сьогодні антибактеріальні препарати. Апетит і сон у пацієнта добрий. Станом на 14:00 температура тіла - 37,4 градуси", - сказала вона.

Своєю чергою, в.о. генерального директора обласної лікарні Сергій Цинтар запевнив, що у медзакладі є необхідні ліки. Хворий перебуває у стабільному стані.

"Зараз стан пацієнта стабільний, не є важкий. Він перебуває в ізольований у боксі. За ці дні, відколи він у нас, погіршення стану не спостерігаємо", - додав медик.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація