Мер Чернівців назвав причину масштабної пожежі в павільйонах із килимами на ринку

Мер Чернівців назвав причину масштабної пожежі в павільйонах із килимами на ринку

Фото: УДСНС України у Чернівецькій області

Для повної ліквідації вогню знадобилося понад п'ять годин.

Причиною вчорашньої масштабної пожежі в секторі продажу килимів на Калинівському ринку в Чернівцях стала людська недбалість.

"Підприємець отримав дозвіл на проведення у торговому павільйоні ремонтних робіт, у тому числі зварювальних, із залученням ліцензованої організації. З правилами безпеки був ознайомлений, письмово зобов’язався їх дотримуватися. Однак вирішив порядком знехтувати та виконати роботи самотужки. У результаті - жахлива пожежа, кілька десятків підприємців залишилися без майна, завдано мільйонних збитків. Остаточний висновок зробить слідство", - написав у Facebook мер Чернівців Олексій Каспрук.

Нині створили робочу групу, яка шукає рішення, як громада, МТК "Калинівський ринок" можуть допомогти потерпілим підприємцям.

"Велика подяка нашим вогнеборцям, поліції, працівникам та підприємцям ринку, які допомагали людям рятувати майно. На щастя, ніхто не загинув. Травму отримав працівник ринку. Десяткам людей медики допомогли на місці", - зазначив мер.

Каспрук виклав відео з камер відеоспостереження на ринку. На ньому видно початок пожежі – від першої іскри до масштабного вогню минуло всього 4 хвилини.

Нагадаємо, дзвінок про пожежу на ринку надійшов до Служби порятунку 19 березня о 13:39. До місця виклику одразу ж направили пожежні автомобілі – до гасіння залучили 23 одиниці техніки та 66 працівників ДСНС. Площа пожежі становила близько тисячі квадратних метрів. Гасіння пожежі ускладнювали велика кількість синтетичних виробів та вітряна погода. О 14:55 пожежу локалізували, а повністю її ліквідували лише о 19:05.

Калинівський ринок – комунальна власність. Має площу в 35 гектарів. Тут працюють тисячі чернівчан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація