Мер Глухова Мішель Терещенко вирішив балотуватися у президенти

Мер Глухова Мішель Терещенко вирішив балотуватися у президенти

Фото: Reuters

До цього він заявив про намір залишити посаду мера Глухова через "саботаж депутатів".

Мер Глухова Сумської області Мішель Терещенко оголосив, що йде з посади міського голови та буде балотуватися в президенти України на виборах у 2019 році.

Про це він повідомив у понеділок, 1 жовтня, під час прес-конференції.

"Я не збираюсь покидати глухівчан та свою команду. У мене буде більше можливостей як підтримати, так і захистити, маючи підтримку на національному рівні... Я вимушений балотуватися на посаду президента України", - заявив він.

За словами Терещенка, його виборча кампанія буде зосереджена "виключно на волонтерській роботі небайдужих громадян".

Він зазначив, що політичні сили, представлені в місцевих радах, не сприяють проведенню реформ на місцях, а навпаки, перешкоджають ефективній роботі. Терещенко навів факти про незначне фінансування міста з державного бюджету, саботаж ухвалення необхідних рішень у міськраді й відсутність адекватної реакції правоохоронних органів на порушення закону.

У зв'язку з цим міській голова зазначив, що далі залишатися на посаді немає сенсу, оскільки немає можливості впливати на процеси в місті та показувати результати та ефективність своєї роботи.

Нагадаємо, Мішель Терещенко - меценат, що народився у Франції, нащадок видатного українського підприємця та мецената Михайла Терещенка. Він відмовився від французького громадянства і отримав український паспорт, в рідному Глухові почав займатися бізнесом, а в 2015 році висунув свою кандидатуру в мери. На виборах Терещенко здобув нищівну перемогу над тодішнім міським головою, колишнім регіоналом Юрієм Бурлакою. Нащадка роду Терещенків підтримали понад 66% виборців.

Про своє бажання піти у відставку мер Глухова заявив 27 вересня після того, як на важливу для міста сесію прийшло лише два депутати. Терещенко звинуватив народних обранців у саботажі і назвав це останньою краплею.

Мішель Терещенко одружився з на 24 роки молодшою екс-депутаткою Київради

Мішель Терещенко одружився з на 24 роки молодшою екс-депутаткою Київради

Повʼязані теми:

Наступна публікація