Мер Житомира з накладними вусами влаштувався працювати вихователем у дитсадок

Мер Житомира з накладними вусами влаштувався працювати вихователем у дитсадок

Фото: ТСН

Робота тривала рівно один день і грошей за неї чиновник не отримав.

У спецпроекті “Мер під прикриттям” узяв участь міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Він пішов туди, де його статус не грає ніякої ролі – до діток у дошкільний заклад, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вусатого мера в характерному капелюшку містяни на вулицях узагалі не впізнавали. Так само, як і в тролейбусі, де посадовець продемонстрував, як Житомир став першим містом у країні, де працює електронний квиток. Пасажири тролейбуса міського голову хвалили за поліпшення транспортного сполучення та якісне прибирання вулиць, критикували ж за недоступність і російську мову спілкування – і жоден не підозрював, що мер їде поряд із ними та уважно все слухає.

Міський голова Житомира приміряв на себе роль вусатого няня заради експерименту ТСН

Міський голова Житомира приміряв на себе роль вусатого няня заради експерименту ТСН

У дитсадку мера впізнали вперше – один із батьків. Персонал про приїзд знав завчасно, а от діти ні, однак досить скоро з нового вихователя малеча стягнула накладні вуса та почала їх приміряти до себе. Решту дня мерові довелося відпрацювати в закладі вже без свого маскування. Він грався з дітьми, слідкував за їх гігієною, виконував ролі в дитячому театрі, малював із малечею картини, зіграв у складі оркестру та працював аніматором.

Разом із тим мер вислухав побажання персоналу щодо вдосконалення матеріальної бази дитячого садочка та скарги батьків на переповнення садків. На кожну дитину місто витрачає 32 тисячі гривень в рік, а всіх охочих державні садочки всеодно не вміщають, тому Сухомлин замислився про допомогу приватним закладам. "Це дасть конкуренцію і зменшить навантаження на міський бюджет", - вирішив він.

Кореспондент ТСН Мирослав Ганущак

Повʼязані теми:

Наступна публікація