Меру Черкас оголосили вже другу підозру

Меру Черкас оголосили вже другу підозру

Фото: Facebook \ Анатолій Бондаренко

Раніше голова міськради заявляв, що справа проти нього - політичне замовлення.

Черкаському меру Анатолію Бондаренку оголосили підозру у зловживанні владою.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За даними слідства, міський голова Черкас у липні 2017 року відкликав апеляційну скаргу проти приватного забудовника. Підприємство не виконало умови договору оренди, через що Черкаська міськрада хотіла у суді стягнути з фірми заборгованість.

Однак на підставі листа Бондаренка суд залишив без розгляду скаргу міської ради. Як стверджують у прокуратурі, дії мера спричинили тяжкі наслідки – недоотримання загальним фондом бюджету міста Черкаси понад 447 тисяч гривень.

Нова підозра за ч. 2 ст. 364 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Наразі вирішується питання щодо обрання Бондаренку запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше Анатолію Бондаренку повідомили про підозру у створенні штучних перешкод роботі депутатів міськради через проведення "таємного" засідання. На думку міськголови, обласний прокурор "розраховує на генеральські погони" і хоче посадити за грати "опозиційного міського голову".

Суд посадив під цілодобовий домашній арешт депутата, який морив сина голодом

Суд посадив під цілодобовий домашній арешт депутата, який морив сина голодом

Повʼязані теми:

Наступна публікація