Мешканці центру Одеси можуть залишитись без опалення

Мешканці центру Одеси можуть залишитись без опалення

Фото: УНІАН

Через тривалу процедуру ліквідації міської ТЕЦ у помешканнях близько 300 тисяч одеситів буде холодно.

В Одесі мешканці та установи центру, а також мікрорайонів Слобідка та Молдаванка можуть залишитися в холоди без опалення через процедуру ліквідації міської теплоелектроцентралі.

Про це з посиланням на директора юридичного департаменту міськради Інну Поповську пише УНІАН.

"Ліквідатор ТЕЦ повідомив мерії про те, що вона не відпускатиме тепло. Це означає, що люди, які працюють на ТЕЦ, мають бути звільнені, а потужності не повинні використовуватися. Якщо це станеться, то комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» не зможе отримувати теплову енергію від ТЕЦ», - наголосила вона.

За словами заступника директора Департаменту міського господарства Сергія Агуци, вирішити проблему можна лише на рівні Кабміну.

Як зазначається, ТЕЦ не може укласти договір з НАК «Нафтогаз України» на постачання газу, оскільки роботу теплоелектроцентралі зупинено за клопотанням арбітражного керуючого. Чергове засідання у справі про банкрутство ТЕЦ призначено на 10 жовтня. Одеська міськрада, яка є однією зі сторін у цій справі, збирається просити суд відкласти закінчення процесу, що дасть можливість теплоелектроцентралі укласти договір з «Нафтогазом» на поставки газу.

Нагадаємо, у грудні 2016 року одеську ТЕЦ було визнано банкрутом. Процедура ліквідації підприємства була розрахована на один рік. На початку 2016 р. активи ТЕЦ оцінювалися в майже 329 млн гривень, а борги в понад 710 млн гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація