Мешканці прикордоння на Харківщині нарікають на нові правила перетину кордону з РФ

Мешканці прикордоння на Харківщині нарікають на нові правила перетину кордону з РФ

Україна ускладнила для росіян перетин кордону

Місцеві жителі кажуть, що родичі та друзі з сусідніх російських сіл припинили їздити в Україну.

Мешканці прикордонних з Росією сіл на Харківщині невдоволені ускладненням правил перетину кордону для росіян. Люди кажуть, що тепер їхні родичі з сусідніх сіл і міст з протилежного боку перестануть їздити до них у гості, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Донедавна жителі прилеглих до кордону сіл з обох боків пішки долали межу між державами, користуючись спрощеними правилами перетину. Тепер це можуть робити лише українці.

Рік тому Україна заборонила транспортний рух між прикордонними селищами. Тепер росіянам в Україну в'їхати можна лише за закордонними паспортами. І тільки в об'їзд – через міжнародні пункти пропуску.

Замість можливих 10 хвилин дорога тепер займає кілька годин, адже до одного тільки міжнародного пункту доводиться їхати близько 50 км, а там іще трапляються черги. Крім того, чимало росіян не хочуть оформлювати закордонний паспорт з огляду на його вартість.

Українці, що живуть на кордоні з Росією, обурені введенням нових правил перетину кордону

Українці, що живуть на кордоні з Росією, обурені введенням нових правил перетину кордону

Тому українці самі будуть їздити до них у гості. Але цілком можливо, що невдовзі російська сторона також ускладнить перетин кордону для українців.

Правила перетину кордону для росіян прикордонники ускладнили, тому що побоюються диверсантів. Лише у Харкові за останні півроку сталося кілька терористичних актів, в яких загинули декілька і постраждали десятки людей. Вибухівку для диверсій, кажуть українські силовики, терористи привозили саме з Росії.

"Це робиться для того, щоб наша держава зуміла захиститись в безпековому плані від тих екстремістів і тих диверсантів, які працюють у спецслужбах Росії чи штатно, чи позаштатно, чи їм сприяють", - пояснив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

Як уже повідомлялося, росіяни не можуть перетинати кордон з Україною за внутрішніми паспортами.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація