Зґвалтування дівчини в Кагарлику: місцевий житель розповів, як поліція тримає у страху місто

Зґвалтування дівчини в Кагарлику: місцевий житель розповів, як поліція тримає у страху місто

Міська рада на позачерговому засідання 25 травня ухвалила рішення визнати роботу відділення поліції незадовільною.

Місцевий житель Кагарлика, де в ніч проти 24 травня поліцейські побили та зґвалтували 26-річну дівчину, яку вони викликали як свідка до відділення, розповів ТСН.ua, що це не перший випадок правопорушень з боку місцевих правоохоронців.

"Я думаю що ні для кого не є секретом і мешканці нашого міста та району, які стикалися з бездіяльністю та безкарністю наших правоохоронних органів знають, як вони працюють. На жаль, за останні п’ять років в нашому районі змінилось шість начальників відділу поліції, жоден з цих людей не був місцевим жителем, ці люди просто приїхали заробляти нечесні гроші, а не захищати нас. Я знаю, в нас в місті є хороші та відповідальні працівники поліції, які справно робили свою роботу, завдяки яким було порушено багато кримінальних справ проти злочинців, але ці провадження були закриті їхнім керівництвом", - говорить чоловік.

Він також наголошує, що вже колишнє керівництво місцевої поліції вимагало зі своїх співробітників кошти навіть за заправку автомобілів, тому працювати туди особливо ніхто і не хотів йти. Тому у відділенні працювало багато не місцевих поліцейських і ті, які причетні до зґвалтування також не місцеві.

Чоловік додає, що люди вже наразі бояться звертатися до місцевої поліції та навіть самі неодноразово влаштовували чергування, оскільки криміногенна ситуація у місті дуже несприятлива. Так, кілька років тому, у Кагарлику невідомі напали на місцевого бізнесмена та вимагали у нього гроші. Чоловіка з його дружиною тоді катували у них вдома розжареною праскою, їх били і різали. Однак, за словами співрозмовника ТСН.ua, поліція дочекалася поки люди усе забули, і не знайшла кривдників або не захотіла знайти. Інший випадок стався нещодавно з місцевим фермером. За словами місцевого мешканця, сина фермера взяли у заручники та вимагали у нього 40 тисяч доларів, а поліція на це жодним чином ніяк не реагувала.

Чоловік також сказав, що у місті є багато людей, які у разі несправедливого слідства готові прийти під стіни місцевої поліції, але є і багато людей, які бояться місцевих правоохоронців.

Нагадаємо, 24 травня до місцевої лікарні звернулася дівчина 1994 року народження із повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. 

У Державному бюро розслідувань 25 травня повідомили, що оперативник та керівник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у Київській області катували та зґвалтували дівчину. Попередні дані розслідування свідчать про те, що оперуповноважений у ніч проти 24 травня викликав до відділення поліції м. Кагарлик дівчину як свідка - вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу. Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носа. 26 травня двом поліцейським, які підозрюються у побитті та зґвалтуванні дівчини у Кагарлику, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру.

Копам із Кагарлика вже сьогодні можуть обрати запобіжний захід

Копам із Кагарлика вже сьогодні можуть обрати запобіжний захід

Повʼязані теми:

Наступна публікація