Металобрухт на пероні. У Мережі оприлюднили фото занедбаного аеропорту у Хмельницькому

За попередніми підрахунками, на відновлення аеропорту необхідно 20 млн гривень.

Хмельницький блогер оприлюднив в Інтернеті фото з занедбаного місцевого аеропорту.

"Все як було, так і лишилося… Металобрухт на пероні… Чесно кажучи, я здивований, що те все добро досі не розтягли на металобрухт… Смуга ж, ніби на перший погляд ціленька. При більш детальному огляді придатна хіба для перегонів на короткі дистанції", - написав він.

За словами блогера, на полі досі стоять літаки Ан-2, Ан-26-100 із замальованим рег-номером на фюзеляжі, Ан-26 та Ан-24.

Окремо він зазначив, що раніше з'явилася інформація про вартість відновлення аеропорту, яка сягає щонайменше 20 млн гривень.

"Аеропорт перебуває в комунальній власності обласної ради, якраз зараз назначили чергового директора аеропорту (Віктора Гончара - прим.ред.). В якийсь там стратегічний перелік аеропортів держави його (аеропорт – прим.ред.) теж не включили і в те, що його відновлять, я вірю слабо. Тут я песиміст", - додав автор фотоогляду.

Зауважимо, аеропорт розташований на відстані 7 км на південний захід від Хмельницького. Загальна площа земельної ділянки аеропорту – 127,63 га, зокрема, летовище – 13,2 гектара. Аеропорт здатен обслуговувати не менше 4-6 міжнародних рейсів на добу. Як відомо, зараз злітна смуга використовується як траса для автомобільних перегонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація