Метрова змія проповзла біля дитячого майданчика у Львові

Метрова змія проповзла біля дитячого майданчика у Львові

Дорослі злякалися значно більше за малечу.

Метрова змія поблизу дитячого майданчика наполохала львів'ян. Дітям плазун здався милим, а от дорослі не на жарт перелякалися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Школярі зняли змію на відео та розповіли, що спершу вона повзла до них, а потім почала втікати. Дітям не було страшно, а батьки турбуються – вже не раз просили, аби ЖЕК викосив хащі біля дитячого майданчика, але марно. "Якщо це вуж, то нічого такого страшного, а якщо це якісь змії отруйні, то страшно, тому що наслідки плачевні. Наскільки відомо, в поліклініках і лікарнях немає проти отрутної вакцини", - каже Наталя Війтович.

Метрова змія прикувала увагу школярів поблизу дитячого майданчика

Метрова змія прикувала увагу школярів поблизу дитячого майданчика

Плазуна у цьому районі бачать не вперше. Два тижні тому неподалік на території дитячого садка охоронець помітив змію. Це був час обіднього сну, дітей на вулиці не було, тож вони не злякались. Тоді плазуна не спіймали, він утік ще до приїду фахівців-зоологів. Остап Решетило взявся шукати змію і цього разу. "Десь щілини, видно, є в підмурівках, і вона чи заповзла туди, чи виповзла звідтам, бо кубла вони так свої і роблять, поміж камінням, десь в гіляках, хмизі, може бути в тріщинах в фундаменті", - розповів він.

Змія повзала біля дверей магазину, директор якого плазуна не бачив, але тваринам вже не дивується. "Вужик – то не страшно, якщо заповз. У нас тут, коли сміття не викидали, щурик забіг – добре, що побачили", - зізнається він. Зоолог підтвердив, що на відео саме вуж – просто великий. На це вказує форма хвоста. Попри розміри і навіть голосне сичання фахівець радить плазунів не боятися – не панікувати, а перечекати, поки змія відповзе у безпечне місце. "Ніколи змія сама на вас нападати не буде. І гнатися за вами – тим більше. Втікати не потрібно. Звичайно, якшо гнатися за цією змією, стукати її палкою чи каміннями – всяке може бути", - пояснює доцент кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка. Те, що змії з'являються в місті, каже фахівець, свідчить про добрий стан довкілля. Але пильності втрачати не варто, адже у Львові бачили не лише вужів – навесні біля дитячого садка впіймали отруйну гадюку.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація