Полторак розповів, як Україна поверне право проходити Керченською протокою

Полторак розповів, як Україна поверне право проходити Керченською протокою

Фото: УНІАН

Україна не відмовиться від Азовського моря.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що українські кораблі будуть проходити через Керченську протоку за підтримки української армії та міжнародних партнерів. Про це міністр заявив у кулуарах 12-го Київського безпекового форуму, передає видання УНІАН.

"Ми будемо здійснювати прохід через Керченську протоку, тому що, якщо ми відмовимось від таких проходів, це буде означати, що ми відмовляємось від Азовського моря, і від нашої території, але проходити ми будемо", - розповів Полторак.

За словами міністра, українські судна здійснюватимуть проходження через протоку, коли до цього будуть готові ВМС і міжнародні партнери України.

"І будемо здійснювати тоді, коли ми отримаємо повну готовність наших Військово-морських сил, отримаємо підтримку наших партнерів. Я сподіваюся, що безпечний прохід буде забезпечений саме так", - уточнив він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдовий буксир "Яни Капу" здійснювали плановий перехід з Одеси до Бердянська для створення нової бази ВМС в Азовському морі. Вранці того ж дня російський військовий корабель здійснив таран буксира "Яни Капу" недалеко від Керченської протоки. З екіпажу буксира ніхто не постраждав. Після цього російська сторона заблокувала прохід Керченською протокою. Українські кораблі простояли біля Керченської протоки до вечора 25 листопада і вирішили повернутися в Одесу. Після початку руху російські прикордонники почали переслідування українські судна, а після застосували зброю, напавши на них. Кораблі були захоплені, а 24 члени екіпажу взяті в полон. Кілька з них отримали поранення під час нападу

Усім морякам, захопленим поблизу Керченської протоки, призначено психіатричну експертизу

Усім морякам, захопленим поблизу Керченської протоки, призначено психіатричну експертизу

Повʼязані теми:

Наступна публікація