"Ми інші люди". Зеленський прокоментував лякалку Путіна про "Сребреницю на Донбасі"

"Ми інші люди". Зеленський прокоментував лякалку Путіна про "Сребреницю на Донбасі"

Фото: УНІАН

Президент України запевнив, що окреслений главою Кремля сценарій неможливий.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що сценарій "Сребрениці" на Донбасі, яким лякав російський лідер Володимир Путін, неможливий. 

Про це він сказав під час ефіру "Право на владу" у четвер, 12 грудня. 

"Він це [про Сребреницю – ред.] казав двічі, він це казав і на наших зустрічах. Ми йому пояснили, що ми інші люди, зовсім інші. Вільні, демократичні, ми розуміємо, що там живуть українці. І ми з повагою ставимося до громадян України. І ніякої різні – я прямо сказав про це пану Путіну – у нас інша країна, у нас інша влада і для нас найголовніше – людське життя", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 10 грудня, після "нормандського саміту" Путін заявив, що на Донбасі можливе повторенням різанини як у боснійській Сребрениці в разі передавання Україні контролю над ділянкою російсько-українського кордону.

Зазначимо, що глава Кремля не вперше використовує подібне порівняння. У жовтні 2017 року він говорив про можливість повторення трагедії Сребрениці в Україні під час виступу на дискусійному клубі "Валдай" у Сочі. 

Раніше на слова Путіна вже відреагували в "Слузі народу".

Боснійська Сребрениця у 1995 році стала місцем трагічних подій, коли населене мусульманами місто захопили боснійські серби. Після цього у місті було вбито близько семи тисяч осіб. У 2007 році Міжнародний трибунал кваліфікував дії сербів як "геноцид". Низка колишніх військових були визнані винними у співучасті в етнічних чистках і геноциді і засуджені до тривалих термінів ув'язнення.

Путін заявив про можливе повторення сценарію Сребрениці на окупованих територіях Донбасу

Путін заявив про можливе повторення сценарію Сребрениці на окупованих територіях Донбасу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація