"Ми на правильному шляху", - Порошенко про розірвання стосунків РПЦ із Константинополем

"Ми на правильному шляху", - Порошенко про розірвання стосунків РПЦ із Константинополем

Фото: Facebook / Петро Порошенко

У Москві заявили, що не приймають і не будуть додержуватися рішення Константинополя щодо України.

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна зробила правильний вибір, прохаючи Вселенський патріархат про автокефалію церкви.

"З подачі Кремля залежне від нього російське церковне начальство заявило про розрив євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Така реакція духовної і світської влади РФ на прагнення українців і рішення Вселенського патріархату означає, ми на правильному шляху", - зазначив глава держави у Twitter.

Зустріч з екзархами Вселенського Патріарха

Опубліковано Петром Порошенком Вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, на засіданні Священного синоду Російської православної церкви в Мінську 15 жовтня було ухвалено рішення, що РПЦ повністю розриває відносини з Константинопольським патріархатом. Також у РПЦ заявили, що не приймають і не будуть дотримуватися рішення Константинополя щодо України.

11 жовтня Синод Константинопольського патріархату вирішив подовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також було ухвалено рішення про визнання Константинополем узурпації влади над Київською митрополією Москвою незаконним актом. Також синод вирішив зняти всі заборонні санкції РПЦ стосовно предстоятеля УПЦ КП Філарета та предстоятеля УАПЦ Макарія. Разом із тим патріархія наголосила на неприпустимості майнових конфліктів і насильства у процесі творення помісної церкви в Україні.

У Російській православній церкві, своєю чергою, звинуватили Константинополь у "катастрофічному порушенні" єдності світового православ’я. Там також зазначили, що такими діями Вселенський патріархат "легалізував розкол".

РПЦ розриває зв'язки з Константинополем

РПЦ розриває зв'язки з Константинополем

Білоруська православна церква розриває відносини із Константинопольським патріархатом

Білоруська православна церква розриває відносини із Константинопольським патріархатом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація