Ми не бюро ритуальних послуг: на Волині священик відмовився поховати 9-річну дитину, хрещену в УПЦ КП

Ми не бюро ритуальних послуг: на Волині священик відмовився поховати 9-річну дитину, хрещену в УПЦ КП

Фото: УНІАН

Дитина померла від раку.

У селі Озеро Ківецівського району, що на Волині, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена в УПЦ КП.

Про це розповіли родичі дитини, - пише Волинь24.

9-річна Регіна Чужук чотири роки хворіла на рак. Померла у неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину. 

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили у Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП (на той момент сім'я проживала в Луцьку) священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

Рідні були шоковані такою звісткою.

Ховатимуть дівчинку у середу, 5 вересня. За ромською традицією, тіло покійної має пробути у хаті дві ночі. Сім'я звернулася до священика із села Тростянець, той погодився поховати дитину. 

«Кожній людині, якщо вона знайшла себе в якійсь конфесії, там і повинна бути віддана остання шана. Ми не бюро ритуальних послуг, а церква», - прокоментував ситуацію речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко засудив вчинок священика.

«Гірка ситуація. Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що церква – це осередок людяності, добра, інтелігентності. Зустрічатимемось з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію», - зазначив Олександр Савченко.

Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що церква – це осередок людяності, - голова...

Опубліковано Олександр Савченко Вівторок, 4 вересня 2018 р.

«Я таких речей не розумію і не прощаю. Ця подія не залишиться нез’ясованою. Чомусь мені здається, що нам двом з таким священиком не місце на Волині. Якщо ці ритуали не спрямовані на людяність, геть їх з України», - резюмував посадовець.

На Львівщині священик відмовлявся відспівувати чоловіка, поки йому не заплатять

На Львівщині священик відмовлявся відспівувати чоловіка, поки йому не заплатять

Нагадаємо, що раніше у Запоріжжі відмовилися відспівувати дитину через її хрещення в УПЦ КП. З осудом позиції УПЦ МП вже виступили представники інших християнських церков. Тим часом у єпархії позицію свого священнослужителя підтримують. Кажуть, що він чинив згідно з канонами. 

Натомість, розлючені вчинком священика люди почали приносити на ганок церкви іграшки на знак підтримки батьків хлопчика. Іграшки, які приносили обурені люди, з-під храму прибрали майже одразу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація