"Ми не маємо достовірної статистики" - імунолог про коронавірус в Україні

"Ми не маємо достовірної статистики" - імунолог про коронавірус в Україні

Фото: УНІАН

Імунолог Борис Донський вважає, що падіння статистики інфікованих в Україні - може бути недостовірним.

В Україні немає достовірної статистики коронавірусу. Тому нинішні показники кількості інфікованих українців - можуть не відповідати дійсності. Таку думку висловив імунолог, кандидатом біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України Борис Донський.

"Ми не маємо достовірної статистики, ми маємо лише тенденції і вони досить сильно спотворені змінами стратегій діагностики, змінами об’єму тестованого матеріалу і підходів, тому показане падіння може бути недостовірним", - розповів імунолог в інтерв'ю видання "Українські Новини".

Також фахівець розповів, за яких симптомів можна вважати себе інфікованим.

"Якщо є певні складності з диханням, тоді звертатися по допомогу, аж допоки немає цього - звертатися нікуди не потрібно, люди в принципі логічно зрозуміли рекомендації, якщо Ви контактували з хворим і у Вас є симптоми, то може краще вам не їхати кудись і здавати тест, чхати в транспорті, потім чхати в черзі, логічніше вважати себе хворим апріорі", - додав Борис Донський.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов оцінив ефект від січневого карантину і назвав статистику щодо коронавірусу в Україні достатньо оптимістичною.

За останню добу на коронавірус захворіли 2779 жителів України

За останню добу на коронавірус захворіли 2779 жителів України

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація