Ми виявили країни із ризиками зараження: Гончарук розповів про дії з запобігання потрапляння коронавірусу в Україну

Ми виявили країни із ризиками зараження: Гончарук розповів про дії з запобігання потрапляння коронавірусу в Україну

Фото: Сайт міста Харкова

Запроваджено додаткову процедуру контролю рейсів із цих країн.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що уряд максимально мобілізований, щоби не допустити розповсюдження коронавірусу в країні.

Про це він написав на своїй офіційний сторінці у Facebook.

"В Україні працює національний штаб, який двічі на день збирає інформацію по країні на виявлення коронавірусу. Плюс, щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання останньої інформації щодо досвіду різних країн: як розвивається вірус, який наразі інкубаційний період та інше. Наші фахівці разом із міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування. До того ж, ми виявили групу країн із ризиками зараження, тому існує додаткова процедура контролю рейсів із цих країн: здійснюється перевірка температури тіла пасажирів в українських аеропортах", - написав Гончарук.

Прем’єр зазначив, що усі області України готові до реагувати, якщо будуть виявлені люди з симптомами коронавірусу.

"Якщо у людини будуть симптоми хвороби, кожну область ми підготували до цього: є бригади лікарів-інфекціоністів, які знають усю процедуру надання медичної допомоги. Визначені також лікарні, які готові прийняти людей. Причин для паніки немає! Не ведіться на провокації! ", - наголосив голова Кабміну.

Також Гончарук повідомив, що усі евакуйовані з Китаю почувають себе добре і мають мобільний зв'язок зі своїми рідними.

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

О 18 годині колона автобусів з українцями прорвалася серед натовп людей, які протестували на дорозі. Вони палили вогонь, кидали камінням в автобуси та розбили декілька вікон. Евакуйовані не постраждали, але під час сутичок постраждало дев'ять правоохоронців, п'ятеро з яких - серйозно, та один з активістів.

В результаті через сутички поліція затримала 24 людини. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація