"Ми всі зацікавлені у правді та злагоді": в Офісі президента прокоментували обшуки у Музеї Революції Гідності

"Ми всі зацікавлені у правді та злагоді": в Офісі президента прокоментували обшуки у Музеї Революції Гідності

Фото: УНІАН

Правоохоронці повинні враховувати, коли проводити обшуки, якщо немає термінової необхідності для слідчих дій, кажуть в ОП.

Офіс президента України вважає, що обшуки у приміщенні Музею Революції Гідності, проведені слідчими сьогодні, 19 листопада, повинні завершитися чітким юридичним висновком.

Про це повідомляє ОП у Telegram.

"Сьогодні правоохоронці провели обшуки в приміщенні Музею Революції Гідності. Будьмо відверті: така новина вже від заголовка не може не викликати різних, дуже полярних емоцій. Зокрема, вкрай деструктивних. Але хочемо наголосити на кількох важливих речах для всіх нас – і для тих, хто сьогодні обурився, і для тих, хто глузував, і для тих, хто просто хоче розібратися, що сталося", — йдеться у повідомленні.

Так, в Офісі президента зазначають: не може не викликати занепокоєння той факт, що слідчі дії відбулися чітко напередодні річниці початку Майдану.

"Зрозуміло, що цей непересічний день завжди викликає емоції, завжди переживається гостро. Для мільйонів українців ще й досі живі ті відчуття, які були під час Майдану. Тому будь-яка необережність зараз може сприйматися як виклик цінностям Майдану або як свідома гра на суспільних суперечностях. Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі. А правоохоронці повинні враховувати й такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій", — додають в ОП.

Як зазначається, сьогоднішні обшуки в Музеї зводяться до конкретних і чітких документальних речей.

"Згідно з повідомленнями правоохоронців, йдеться про підозру щодо посадовців Музею у розкраданні коштів. Якщо гроші справді розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А отже, усі все побачать. У цьому має бути чіткий правовий шлях, тому що будь-яке цивілізоване суспільство зацікавлене в коректному виконанні законів задля запобігання правопорушенням у державі. Ще раз наголосимо на ключовому: емоцій у ці дні щороку й так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових. Особливо не варто це робити шляхом добре відомих політичних спекуляцій", — йдеться у повідомленні.

В Офісі президента зауважили: "Ми всі зацікавлені у правді та злагоді. Цим, власне, й мають завершитися сьогоднішні події навколо Музею Революції Гідності – чітким юридичним висновком".

Нагадаємо, у СБУ заявили, що слідчі проводили обшуки в музеї Революції Гідності, бо підозрюють посадовців Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта. 

Силовики провели обшуки в Національному музеї Революції Гідності

Силовики провели обшуки в Національному музеї Революції Гідності

Повʼязані теми:

Наступна публікація