Миколаївців розчулила незвичайна фотовиставка про дітей

Миколаївців розчулила незвичайна фотовиставка про дітей

Фото: ТСН

Фотограф, яка працювала над нею, каже про зміни в світогляді.

Фотограф Наталя Пігур представила в Миколаєві фотовиставку під назвою "Ми – неповторні". Героями світлин стали дітки з інвалідністю, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Деякі з учасників проекту не змогли самотужки дістатися виставкової зали. «Тому що немає пандуса», - пояснила 10-річна Поліна Долгіх, яку батько піднімав сходами. Решту учасників заносилиь містяни, бо сходи для таких діток є нездоланним бар’єром. Організатори фотовиставки кажуть, що це яскраво показує ставлення суспільства до людей з інвалідністю. «Є бар’єр між однією стороною та іншою. Цього бар’єру не повинно бути. Завдяки таким акціям ми цей бар’єр руйнуємо», - розповіла Олена Радкогло.

У Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену діткам з інвалідністю

У Миколаєві відкрили фотовиставку, присвячену діткам з інвалідністю

 Поліна серед фотографій швидко знаходить свою світлину, котра їй дуже подобається. У дівчинки з народження ДЦП, зараз вона займається у театральній студії та зізнається, під час фотосесії відчула себе справжньою актрисою. «Тому що атмосфера дуже крута. Це надихає», - каже учасниця фотовиставки.

Всього на виставці представлено зо три десятки світлин. На них діти, попри недугу, танцюють, займаються спортом, співають, малюють. Усе це дається їм важкою працею, але про їхні таланти мало хто знає, каже ініціатор виставки Наталя Пігур. «Він цієї фотосесії я отримала більше, ніж могла дати. Тому що ці діти перевертають світогляд, ставлення до життя», - зізнається вона. Правильні почуття отримують і прості відвідувачі мистецької акції. «Ми їх дуже хочемо підтримати і сказати, що вони дуже сильні і дуже хороші», - каже Тетяна Євдокімова.

Підтримати учасників фотовиставки прийшов учасник АТО Олександр Терещенко, який на війні втратив обидві руки та око. Чоловік на собі відчув, як важко бути людиною з інвалідністю, тож переконаний, що кожен із цих дітей – герой. «Діти з самого дитинства звикли, що треба максимально мужньо кожен день проводити. Враховуюче наше суспільство, не дуже доступне, ти маєш долати перешкоди, яких могло би і не бути», - каже воїн.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація