Мільйон гривень зібрали глядачі ТСН на порятунок 8-річного Данилка

Мільйон гривень зібрали глядачі ТСН на порятунок 8-річного Данилка

Данило переміг лімфому Беркітта

Дитині успішно провели лікування у Польщі.

Він повернувся додому здоровим, хоч українські медики запевняли, що жити хлопчику залишилося кілька днів. Восьмирічного рівнянина Данилка Садовніка врятували польські лікарі і пожертви небайдужих українців. Глядачі ТСН зібрали на його лікування мільйон гривень. Родина дякує усім, хто долучився до порятунку.

Данило переміг лімфому Беркітта, щоправда рак четвертої стадії дав ускладнення на ноги, хлопчик знову вчиться ходити. Рік тому його хворобу намагалися вилікувати медики у Рівному, однак згодом повідомили матері, що Данилко приречений. Пані Ірина попросила в глядачів ТСН допомоги і на свій страх і ризик повезла сина у польську клініку.

Українські медики казали, що Данила ще треба оперувати через непрохідність кишківника. Лякали, якщо і не помре, то буде інвалідом. Поляки доцільності в цій оперції не побачили. А своїми підходами до пацієнтів щиро вразили рідних хлопчика.

Сьогодні Данило вперше прийшов до школи. Його радісно зустріли однокласники. Данило дякує і однокласникам і всім українцям, які допомогли йому вижити. Каже переказів було дуже багато - від п'яти гривень до тисячі. Тепер , запевняє, інакше ставиться до життя.

"Я коли тоді був здоровий, то я не хотів вчитися, а зараз хочу бо заскучав за школою", - каже хлопчик.

Данила ще чекає тривала реабілітація. Його ноги слабкі, але віра у життя сильніша. А його мама дуже сподівається, що українців в Україні лікуватимуть як в Європі.

Глядачі ТСН зібрали мільйон гривень на лікування хлопчика з Рівного

Глядачі ТСН зібрали мільйон гривень на лікування хлопчика з Рівного

Повʼязані теми:

Наступна публікація