Мільйонера Фукса оштрафували за фото з бюлетенем

Мільйонера Фукса оштрафували за фото з бюлетенем

Олігарх Павло Фукс / Фото: facebook/kristina.berdinskikh

Бізнесмен вибачився за порушення закону.

Відомий бізнесмен, один з найбагатших людей України за версією журналу "Фокус" Павло Фукс заплатив штраф за порушення таємниці голосування та фото бюлетеня.

Про це він повідомив у Telegram.

"Вважаю за необхідне вибачитися. Бажаючи продемонструвати, що в Україні справжня демократія, коли саме народ вибирає того, хто буде президентом, я захопився і порушив закон", - сказав він.

Фото: Telegram

За словами бізнесмена, він поїхав до поліції, де був складений протокол про порушення.

"Закон понад усе", - написав Фукс.

Фото: Telegram

Зазначимо, Павло Фукс під час голосування сфотографував свій бюлетень, де було позначено його вибір. Під час першого туру, за такі порушення поліція склала близько 800 адмінпротоколів. За це передбачений штраф близько тисячі гривень.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація