Мінекології попри критичне зменшення популяції дозволило відстріл 160 лосів

Мінекології попри критичне зменшення популяції дозволило відстріл 160 лосів

Фото: pixabay.com

За словами Семерака, це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак дозволив відстріл 160 лосів, попри раніше введену на 25 років заборону полювання на лосів.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно підписав ліміти використання мисливських тварин у цьому полювальному сезоні. Хоча вважаю абсурдною ситуацію, що Мінприроди має візувати подібного роду документи. Будь-які вбивства поза моєю філософією сприйняття життя. Але сезон полювання розпочнеться, нехай із запізненням. Ті, хто стежить за цією історією, добре знають, що ліміти не затверджувалися нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні... За результатами все ж таки досить конструктивного діалогу на рівні двох міністерств (агрополітики та екології і природних ресурсів) погоджені ліміти на відстріл 160 особин лося", - каже міністр.

Щойно підписав ліміти використання мисливських тварин у цьому полювальному сезоні. Хоча вважаю абсурдною ситуацію, що Мі...

Опубликовано Остапом Семераком 2 октября 2017 г.

За його словами, він розуміє і розділяє шквал емоцій, але "як урядовець також не міг не зважати на позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу".

Семерак виступив за проведення наукових досліджень, які б дозволили проаналізувати поточну ситуацією із популяцією лося.

"Якщо кількість цих тварин критично мала, і це підтвердиться, то ми знову повернемося до введення заборони полювати. Науковці вважають, що найкращим часом для здійснення таких досліджень є зима. Весною матимемо науково обґрунтовані результати", - додав він.

Нагадаємо, від 3 лютого в Україні було введено заборону полювати на лося, мораторій мав діяти продовж найближчих 25 років. Відповідний наказ підписав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Документ передбачав встановлення заборони полювати на лося європейського на всій території України строком на 25 років. Державна екологічна інспекція України зобов'язана здійснювати державний нагляд за дотриманням режиму цієї заборони. Також наказ передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського.

За словами Семерака, популяція лосів в Україні нараховувала від 2 тис до 6 тис особин. У сусідніх Білорусі і Польщі - близько 30 тис. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація