"Мінімальні шанси на порятунок людей": експертиза показала, що будинок Шабуніна підпалили

"Мінімальні шанси на порятунок людей": експертиза показала, що будинок Шабуніна підпалили

Фото: УНІАН

Причиною пожежі став умисний підпал.

Причиною пожежі у будинку очільника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, яка сталася влітку, став умисний підпал.

Про це свідчать результати експертизи, повідомив на своїй сторінці у соцмережі Шабунін. 

"Отримали висновки експертизи щодо мого будинку — 100% умисний підпал. Я не маю права розголошувати матеріали провадження Нацполіції, тож дуже прозоро натякну: до їхньої експертизи в мене претензій немає. Підпал здійснювався у спосіб, який залишав мінімальні шанси на порятунок людей в будинку. Господнє чудо, що сусідка посеред ночі не спала", — йдеться у дописі очільника "Центру протидії корупції".

Він наголосив, що наразі не знайдено ні виконавців, ні замовників підпалу. Шабунін також повідомив, що уже почалося відновлення будинку. 

Як повідомлялося, зранку 23 липня стало відомо про пожежу в будинку очільника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна в селі Гнідин під Києвом. Інцидент стався у ніч проти четверга. У результаті інциденту ніхто не постраждав.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження майна".  У ЄС заявили, що "дуже занепокоєні" пожежею в будинку Шабуніна. Світовий банк закликав українську владу забезпечити "неупереджене та оперативне розслідування". 

Підпал будинку Шабуніна у Києві: репортаж з місця події

Підпал будинку Шабуніна у Києві: репортаж з місця події

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація