Мінінформполітики відправило СБУ новий перелік рекомендованих для заборони українцям сайтів

Мінінформполітики відправило СБУ новий перелік рекомендованих для заборони українцям сайтів

Фото: Reuters

Співробітники спецслужби повинні провести експертизу.

Міністерство інформаційної політики України звернулось до Служби безпеки з пропозицією заборонити в країні 21 сайт, який містить заборонену до поширення нормами законодавства інформацію.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"За рекомендацією експертної ради перелік сайтів спрямований до Служби безпеки України 18 квітня 2018 року. У переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru", - йдеться у тексті.

За даними Мінінформполітики, на цих сайтах містяться публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також матеріали з закликами до вчинення таких дій.

Як зазначається, нині СБУ має провести експертизу щодо цих ресурсів і за необхідності реагувати відповідно до законодавства.

Нагадаємо, 15 травня 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо низки російських компаній. На три роки блокуються активи російських сайтів "ВКонтакте", "Одноклассники", "Мейл.ру" та "Яндекс", інтернет-провайдерам заборонено надавати доступ до вказаних ресурсів.

19 червня міністр інформаційної політики Юрій Стець оприлюднив перелік сайтів, які було запропоновано до блокування, проте вони не потрапили до санкційного списку, серед яких "Русвесна", "Новоросінформ", "Новоросія", "Антимайдан".

Повʼязані теми:

Наступна публікація